Къща в пловдивското село Рогош пламна и вдигна накрак пловдивските

...
Къща в пловдивското село Рогош пламна и вдигна накрак пловдивските
Коментари Харесай

Огнен ад в къща в пловдивско село! Огнеборците спасиха близначета СНИМКИ

Къща в пловдивското село Рогош пламна и подвигна накрак пловдивските огнеборци. Към мястото на лумналия огън са изпратени три пожарни коли. Въпреки компликациите по гасене на покривна структура пожарникарите съумели да потушат стихията. В къщата са били две дребни деца - близначета, гледани от баба им. 

Ето описа на Стоянка и Димитър Арабаджиеви от село Рогош, чиито деца и дом бяха избавени от огнеборците:

Тази заран запалихме печката и взехме решение да отскочим до Пловдив, с цел да напазаруваме, тъй като по-малките ни деца - близначета, имат рожден ден. Бяхме спокойни- 84- годишната ни майка остана вкъщи. На връщане в селото ни посрещна комшийка, която извикала пожарната, тъй като видяла, че къщата ни гори.

Заварихме пред входа пожарните коли. Това е нашият дом, който сме градили над 35 години! Имаме три дечица, какво щяхме да вършим другояче, идва зима?! Огънят е тръгнал от комина и е обхванал единствено покрива. Имали сме шанс, че са пристигнали и са работили доста бързо " - споделиха стопаните на къщата Стоянка и Димитър Арабаджиеви от село Рогош.

" Не съм изплашен ", сподели 7-годишния Милен, който бе донесъл бутилка вода на единия от огнецорците. " Искам да стана като тези батковци с каските! "

След като е получен сигнал за пламнал покрив на къща в село Рогош към обитаемото място са изпратени 3 пожарни автомобила. Пожарът на покрив на къща е един от най-специфичните и комплицирани за гасене. Височината на постройката, хлъзгавите керемиди, сложния достъп и мощното задимяване са същинско предизвикателство за работата на терен. Горящата повърхност не може да бъде гасена с обливане, защото огънят нормално е обхванал покривната структура и подпокривно пространство.

Благодарност за Втора дежурна промяна на Трета работа в Пловдив: огнеборците Димитър Димитров, Николай Тинков, Христо Шенчев, Пламен Писков, Георги Христов, Павел Кубански и Стефан Петров и сътрудниците от Първа работа, пристигнали на помощ: Недялко Пищялов, Атанас Георгиев и Тодор Георгиев.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР