Касата на националистическата партия Възраждане“ също се пълни ударно благодарение

...
Касата на националистическата партия Възраждане“ също се пълни ударно благодарение
Коментари Харесай

БРАВО! „Възраждане“ папка по 3 млн. на година

Касата на националистическата партия „ Възраждане “ също се цялостни стремително с помощта на голямата дотация, която се дефинира в края на всяка година със Закона за държавния бюджет.

Според настоящият сега закон на „ Възраждане “ се поставят по 2 865 392 лв. за всяка календарна година, защото за партията гласоподаваха 358 174 българи. Всеки един глас се заплаща по 8 лв. за парламентарно показаните партии и по 1 лев за тези, които минат бариерата от 1%, като парите се обезпечават от бюджета на Министерството на правораздаването.

Реклама

Парите се дават, с цел да могат партиите да поддържат структурите си по места, както и за разнообразни мероприятия. От тях обаче не се харчи за наем, защото централните офиси също се дават от страната. Отделно е и финансирането, което партиите получават от дарения и като пакети за медии от ЦИК по време на акции, твърди „ Уикенд “.

Плащанията към политическите сили се правят на всеки три месеца, тъй че Костадин Костадинов и „ Възраждане “ към този момент са усвоили първия транш от държавната дотация – 716 349 лв..

Ако държавното управление пък съумее да изкара цялостен управнически мандат, то „ Възраждане “ ще прибере общо 11 461 568 лева за 4 години.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР