Кървав сезон започва във водите край град Тайджи в Япония.

...
Кървав сезон започва във водите край град Тайджи в Япония.
Коментари Харесай

В Япония започна ловният сезон на делфини

 Кървав сезон стартира във водите край град Тайджи в Япония. За поредна година голям брой делфини ще бъдат хванати и избити от локалните риболовци, които протягат ръка на неповторимите бозайници поради месото им. Тези от тях, които въпреки всичко съумеят да оцелеят по време на кървавия лов, биват изтъргувани.

Масовото изтребване на делфини в този край се практикува от доста години, като държавното управление даже издава разрешителни на хората, които желаят да вземат участие в него. Драматичното представление продължава шест месеца, като през това време биват умъртвени близо две хиляди представители на типа.

Обикновено ловът стартира още в ранни зори, когато риболовците потеглят с лодки към зоните, в които се знае, че има делфини, и благодарение на разнообразни съоръжения дезориентират безпомощните животни. След това ги насочват към дребен залив, където на другия ден ги убиват по всевъзможни жестоки способи.

Докато клетите пленници агонизират, водата в близост се оцветява в кръвта им, което прави процеса още по-чудовищен. За да понижат кървенето на животните, някои риболовци даже се пробват да запушат раните на делфините с дървени тапи, само че даже и тогава активността им продължава да наподобява извънредно нечовечна.

С всяка минала година възмущението на света към това обичайно изтребване на делфини нараства от ден на ден. Този акт на свирепост към този момент прикова вниманието на редица природозащитни организации. Милиони хора от целия свят настояха той да бъде преустановен, само че това надали ще се случи, до момента в който японското държавно управление го поддържа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР