Картофите доставят много хранителни вещества към дневното ни меню. Когато

...
Картофите доставят много хранителни вещества към дневното ни меню. Когато
Коментари Харесай

Пет начина да сварим картофи

Картофите доставят доста хранителни субстанции към дневното ни меню. Когато са сварени, можем да ги използваме като гарнитура към ядене или за картофена салата. Не е мъчно да сварите картоф и най-вероятно го вършиме по еднакъв метод, всякога. Следващия път пробвайте по различен, тъй като има няколко метода да сварим картофи. Вижте кои са те:

1. Сварете млади картофи

Измийте кората деликатно без да я стържете. Сложете тенджерата с вода на котлона и прибавете щипка сол. Сложете картофите, откакто водата заври без да захлупвате тенджерата. След като водата с картофите е завряла, оставете тенджерата да къкри на слаб огън за 10-15 минути или до момента в който картофите омекнат. Махнете ги от котлона и ги изцедете от водата. След това сервирайте.

2. Варене на по-стари картофи

Почистете картофите добре. Налейте студена вода в тенджерата, сложете картофите вътре и оставете на котлона. Не покривайте тенджерата с капака. След като водата заври оставете картофите за 15-25 минути на слаб огън. Имайте поради, че на старите картофи може да им отнеме и 40 минути варене. След като са подготвени, ги махнете от котлона и ги изцедете. Може да ги употребявате за картофена салата или нещо друго.

3. Варене на картофи с мента

Някои хора обичат картофи с мента - това са най-много почитателите на агнешко с картофи. Напълнете ¾ от съда за готвене със студена вода. Сложете сол и прибавете един свеж филиз мента. Добавете картофите и оставете да заврат, а по-късно да къкрят за 15-20 минути. Изцедете ги с гевгир и изхвърлете ментата. На финала им сложете масло или зехтин.

4. Картофи в микровълнова

Почистете хубаво новите картофи без да ги белите. Сложете ги в необятна купа, подобаваща за микровълнова и прибавете 1 ½ супени лъжици вода. Покрийте купата с подобаващ материал за микровълнова. Оставете хи в микровълновата на оптималната температура, до момента в който се омекнат. По време на готвенето разбъркайте един път. Изчакайте 5 минути преди да сервирате.

5. Картофи, сходни на брашно

Обелете и нарежете картофите на кубчета. Напълнете тенджера със студена вода и прибавете картофите в нея. Оставете ги да заврат и по-късно ги оставете да къкрят за 15-20 минути. Изцедете ги с гевгир.

Ако пък желаете да заложите на обичайните способи за подготвяне на картофи, предлагаме да опитате следните рецецепти:

- печени картофи;

- пълнени картофи;

- картофи соте;

- пиле с картофи;

Каквото и да си приготовите, резултатът ще е постоянно апетитен!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР