Картината на опустошението е стряскаща, но най-голямата трагедия са жертвите,

...
Картината на опустошението е стряскаща, но най-голямата трагедия са жертвите,
Коментари Харесай

Жертви на стихията: Четирима загинаха след пороя по Южното Черноморие

Картината на опустошението е стряскаща , само че най-голямата покруса са жертвите, които бедствието взе. За тях ви споделя bTV.

Председателят на районния съд в Царево Мария Москова и нейната щерка - почитан ветеринарен доктор, са в ниската част на града, когато стартира потопът. За последно са видени, когато потеглят с автомобила си.

Придошлите води отнасят още един мъж - по информацията от щаба той е от Смолян и е работил при двете дами.

Става дума за дъщерята на арбитър Мария Москова, която е ветеринарен доктор

„ Първо се е скъсал моста, който е взел целия джип с водача. Другият господин, който го взе водата- ние му казвахме да спре, че няма по какъв начин да премине. Но той не ни послуша. Стигна до този джип. Казахме му, да не мърда, ще извикаме помощ. Държеше се доколкото можеше, само че течението беше доста мощно и водата го взе. Той беше пешеходец “, споделя свидетелка на ужаса.

Снимка: БГНЕС

„ Това демонстрираме е секторът от скъсания мост. Колата попада в реката и я завлича в морето. Тук реката се влива в морето. Мостът се къса и колата с две дами потъва в морето. Цели дървета – тополи, има в морето. То е довлякло тези големи замърсявания. Истинска екологична злополука – безусловно “, отбелязва различен свидетел на протичащото се.  

Изчезналите дами са председателката на Районния съд в Царево Мария Москова и нейната щерка

Тялото на арбитър Москова, както и на мъжа са разпознати. Освен тях е открит още един мъж. А в късния следобяд след траяла часове наред търсене откриха и четвъртата жертва.

Откритото тяло е на дъщерята - доктор Даниела Йорданова. Тя има фамилна ветеринарна клиника. Хора, които живеят наоколо, я разказват като човек с огромно сърце.

Тази заран е намерено тялото на още един мъж, разгласи шефът на полицията в Бургас

„ Познавам ветеринарката, познавам майката, като идват тук си приказваме с дамата, споделяме си и с докторката. Имаме три кучета и ги караме при нея непрекъснато. Даже на 7 септември – на следващия ден, имахме час за ваксина за кучето. Много положителни женички бяха. Търсят е, не знам какво става “, споделя жена, която ги е познавала.

Снимка: bTV

Правосъдният министър също изрече своите съболезнования. „ С голямо огорчение разбрах, че една от жертвите на стихията в Царево е ръководителят на Районния съд в Царево арбитър Мария Москова, която отдаде целия си живот на магистратската специалност. Случилото се в Царево за следващ път ни сподели какъв брой нежен е човешкият живот и какъв брой безпомощни сме пред силата на природата. Моля се за хората на Царево в тяхната битка за възобновяване на естествения си живот “, написа Атанас Славов във Facebook.

Към сегашния миг са разпознати телата на три жертви

Заради жертвите в Царево през днешния ден беше ден за печал.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР