Картина с нови улики разкрива кой е Джак ИзкормвачаУлики, скрити

...
Картина с нови улики разкрива кой е Джак ИзкормвачаУлики, скрити
Коментари Харесай

Картина с нови улики разкрива кой е Джак Изкормвача

Картина с нови улики разкрива кой е Джак Изкормвача
Улики, скрити в неотдавна открита картина, може би потвърждават, че художникът, който я е рисувал, е известният сериен палач Джак Изкормвача, написа в. „ Сън ”.

Писателят Пол Кристиан твърди в най-новата си книга, че творбата на викторианския художник и обвинен по случая с убийствата – Уолтър Сикерт, евентуално ще се окаже основна за разкриването на това кой е килърът, хвърлил в смут Източен Лондон през 1888 година.

Картината е била изпратена на Кристиан през 2013 година от Алпер Хюсейн – колекционер от Есекс. На нея е нарисувана улица в Лондон, на която се виждат три силуета, за които се допуска, че са на Джак Изкормвача и на две от неговите жертви – Мери Кели и Марта Табрам.

Проститутката Мери Кели публично е петата и последна жертва на серийния палач, само че мнозина откриватели на този интервал настояват, че има и шеста убита жена, а точно Марта Табрам, която е намушкана с нож 39 пъти. На картината се вижда и годината 1888, в която серийният палач прави ужасяващото си действие.

На гърба на картината има схема, на която се вижда фигура, имаща голяма аналогия с полицейския комисар сър Чарлс Уорън, който е разследвал убийствата.

Мнозина обаче не имат вяра, че Сикерт е същинският Джак Изкормвача, макар че художникът самичък твърди приживе, че е живял в квартирата на килъра и даже рисува картина, озаглавена „ Спалнята на Джак Изкормвача ”, на която изобразява и себе си.

През 1888 година Джак Изкормвача убива минимум пет проститутки в региона на Уайтчапъл. Убийствата са осъществени по изключително нечовечен метод и носят отличителния почерк на килъра – той прерязва гърлата на дамите и по-късно обезобразява до неразбираемост телата и лицата им. Мнозина мъже по това време са обвинени, само че и досега полицията сигурно не може да уточни нито един от тях като Джак Изкормвача. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР