Картата за една линия оказа негативен финансов ефект върху градския

...
Картата за една линия оказа негативен финансов ефект върху градския
Коментари Харесай

Картата за една линия има негативен ефект за градския транспорт, смята Борис Бонев - Политика

Картата за една линия оказа отрицателен финансов резултат върху градския превоз. Всеки един град, който цели повече хора да употребяват градския превоз, предизвиква закупуване на карти на всички линии. Трябваше да се вземе мъчно решение - или повишение на цените за всички документи, или отричане от някои.

Това съобщи самостоятелният общински консултант в Столичния общински съвет Борис Бонев пред бТВ за новата тарифна политика в градския превоз. 

Преди година е основана работна група, в която са били представители на всички партии в Столичния общински съвет и всеки е показал билетна политика. Причината за основаването на тази група е инвестицията на " общината на ГЕРБ от 100 млн. лв. в нова билетна система, която не функционираше ", уточни той. 

" От " Спаси София " се борихме цената на годишната карта да остане 365 лева; учениците и студентите да имат годишна карта, която да е на цена за 10-месечна; да се сътвори " младежка карта ", както и билети за време, които да разрешат промяна на транспортни средства ", изясни Бонев. По думите му актуалната тарифна политика е баланс от всички оферти , само че имало няколко съществени казуса. 

Бонев е подкрепил предложенията, само че защото са очаквали да има проблеми, са задължили да има осведомителна акция. 

Според него осведомителна акция за тарифната политика не е имало: " Една листовка даже няма – разбирате ли? Има 50 пункта в цяла София, в които вероятно някой може да каже. Само с Facebook не става ".

" Повечето хора схванаха, че има нова билетна система на 1 януари, когато се качиха в рейса. Георги Георгиев и ГЕРБ избраха управлението на Центъра за градска подвижност. Не е съществено да бягат от отговорност. Кметът Йорданка Фандъкова един пост няма по този въпрос във Facebook ", добави той.

Бонев посочи, че в никакъв случай не е обсъждал санкции, в случай че карта не бъде валидирана. 

" Валидацията и досега е наложителна. Това никой не си го спомня. Преди е имало и санкция в София. Това не е тъй като някой желае да тормози хората, а тъй като се събира информация, която да се употребява за възстановяване на градския превоз. Втората причина е за застраховка на пасажерите, в случай че има случай ", уточни общинският консултант. Бонев призна, че на по-натоварените линии би трябвало да има още валидатори, тъй като са на несъответствуващи места. 

Той изиска да се изчака месец-два, с цел да се види къде има дълготраен проблем и къде - проблем поради неинформираност. Той предложи до края на годината хората да не бъдат глобявани, в случай че не валидират картата си. 

Местните избори

От думите му стана ясно, че предстоят диалози с " Демократична България " и " Продължаваме промяната " за локалните избори. " За нас е значимо да се разберем за цели, а претендентът за кмет да може да бие ГЕРБ на първи тур ", изясни общинският консултант.

" Днес стана ясно, че изгубените 10 млн. лв. за ремонт на Борисовата градина ще бъдат пренасочени за поправки на междублоковите пространства единствено в региони, ръководени от кметове на ГЕРБ ", безапелационен е Бонев.

За ремонтите на жълтите павета Бонев уточни, че от " Спаси София " са поискали черен лист на компаниите, които строят некачествено, само че няма, тъй като " са спонсори на ГЕРБ ".

" Отговорността за резултатите е в ръководещата коалиция. Работата на опозицията е освен да подлага на критика, само че и да дава оферти. Още през 2020 година изпратихме 20 страници техническо мнение до прокуратурата, в което предизвестяваме, че в случай че се извърши плана, ще се стигне до погрешно подредени павета ", разяснява самостоятелният общински консултант.

Шефът на СОС Георги Георгиев вдигнал бил жълт картон на управлението на Центъра за градска подвижност, което сами са избрали. Ето по какъв начин наподобява жълтият картон на господин Георгиев – като това погрешно подредено жълто паве, съобщи той и сподели фотография на паве след ремонта.

" На локалните избори аз съм сигурен, че софиянци ще вдигнат червен картон на това ръководство ", добави Борис Бонев.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР