Карта на българина, която да се издава на идващите у

...
Карта на българина, която да се издава на идващите у
Коментари Харесай

ГЕРБ с идея за Карта на българина

" Карта на българина ", която да се издава на идващите у нас етнически българи, оферират в законопроект от ГЕРБ. Същата концепция се опита в законодателството да прокара Вътрешна македонска революционна организация още през 2019 година в 44-ото Народно събрание, а концепцията си предложиха и преди месец на президента за последния Консултативен съвет за национална сигурност. Карта " Българин " се споделя планът на Вътрешна македонска революционна организация.

Подобен, само че модифициран е законопроектът, обясни единият от вносителите Маноил Манев от ГЕРБ, който бе вносител и на предлагането на Вътрешна македонска революционна организация в 44-ото Народно събрание.

Право на работа, достъп до обществени и медицински услуги ще имат всички с въпросната карта, обясни Манев и добави: " В майката татковина да си българин! "

За оферти от ГЕРБ документ ще може да се кандидатства както в България, по този начин и в консулствата ни на всички места в чужбина. Доказването, че си с български генезис пък ще се потвърждава с: акт за раждане в България; с акт за ражданена родители и баби и дядовци до трето поколение; с различен български документ на родители или баби и дядовци до трето потомство или с деклрация за принадлежност към българската общественост и да покажеш познания на български език. В текстовете се дава опция и български църковни общности да издават уверение, че пинадлежиш към диаспората, изясни Маноил Манев.

" Вчера слушах от трибуната на Народно събрание министър-председателят. На входа на границата ще им издаваме едни листчета с печатчета. Това бяха точните му думи. Не, на българската диаспора предлагаме да не им издаваме никакви листове, а да създадем карта на българина, както има карта на непрекъснато пребиваващи лица ", сподели Манев.

Предложените промени са в Закона за персоналните документи. Във връзка с идващите у нас бежанци и етнически българи поради войната в Украйна от ГЕРБ преди седмица предложиха и промени в Закона за убежищата и бежанците, които плануват облекчения за престигащите у нас.

Опозицията укори ръководещото болшинство, че не преглежда в дневния си ред точно такива законопроекти, както и въпроси свързани с икономическата и енергийната рецесия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР