Карнавалът в Рио де Жанейро се завръща в петък и

...
Карнавалът в Рио де Жанейро се завръща в петък и
Коментари Харесай

Карнавалът в Рио се завръща в петък

Карнавалът в Рио де Жанейро се завръща в петък и събота вечерта след спиране от две години, съобщи Българска телеграфна агенция.

Самбодромът ще вибрира още веднъж в ритъма на ударните принадлежности с хиляди танцьори с блестящи костюми и платформи, високи колкото жилищни здания.

Празникът беше анулиран през 2021 година, когато Ковид-19 взимаше по няколкостотин жертви на ден в Бразилия.

Тази година дефилетата бяха отсрочени с два месеца поради увеличението на броя на инфектираните с разновидността Омикрон.

"Този карнавал ще е доста специфичен, имам възприятието, че съм една от оживелите " - сподели Бианка Монтейро, кралица на школата "Портела ", която ще дефилира пред група от 300 перкусионисти. Изключителната танцьорка е изгубила другари и родственици през пандемията и желае "да отдаде респект на всички жертви на коронавирус ", които са повече от 660 000 в Бразилия.

Повече от 75 % от бразилците към този момент са изцяло имунизирани и инфектираните и смъртните случаи внезапно понижиха.

На Самбодрома ще се съберат към 75 000 фенове. Всички би трябвало да показват имунизационен документ.

Ще дефилират 12 школи - по шест на вечер. Те ще се съревновават за купата "Шампион на фестивала ". Всяка от тях ще бъде представяна от 3000 танцьори, повече или по-малко разголени.

Осем от 12-те школи тази година са избрали тематики, свързани с битката против расизма и африканските корени.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР