Кармен Карми“ Берзато (Джеръми Алън Уайт) в Мечката“. - Авторско право

...
Кармен Карми“ Берзато (Джеръми Алън Уайт) в Мечката“.
- Авторско право
Коментари Харесай

Ето какво ни научи Мечката на Дисни за всепоглъщащите кариери

 Кармен „ Карми “ Берзато (Джеръми Алън Уайт) в Мечката Кармен „ Карми “ Берзато (Джеръми Алън Уайт) в „ Мечката “. - Авторско право ДИСНИ+ •  Актуализирано: 13/10/2023 - 18:37 ч

 От Aoife Barry

Одобреното от критиците шоу се концентрира върху надарения и татуиран млад готвач Карми Берзато (Джеръми Алън Уайт), който се завръща от ресторант със звезда Мишлен, с цел да поеме бизнеса на починалия си брат.

Но той също по този начин наследява ужасните бизнес решения на брат си и екип, който е доста внимателен във връзка с желанията му.

Първи сезон е цялостен със светкавични подиуми, които демонстрират какъв брой интензивна е работата в професионален кухнята може да бъде, от справяне с бедствия в последната минута до напрежението от прекалено много поръчки.

До втория сезон бизнесът е в развой на цялостна проверка и всички новоуверени чиновници би трябвало да преумете и инструментирайте.

И по този начин, какво може да ни научи това наградено шоу за всепоглъщащите кариери на работното място в действителния живот?

Фокусът е значим, само че също и салдото < /h2>

Карми е освен това от готвач: той живее и диша храната и е изцяло обхванат от ролята си. Нищо не е толкоз значимо за него, едвам готви добре и да прави невероятни ястия в кухнята.

Неговите стандарти са високи и той е подготвен да придвижи уменията, които е усъвършенствал в топ заведения за хранене, в по-приземено заведение и помогнете на чиновниците си да усъвършенстват гениите си.

Но фокусирането върху кариерата ви в ущърб на всичко останало не води до уравновесен живот.

Карми употребява работата като отклоняване от прочувствените си се бори след гибелта на брат си и това оказва въздействие върху самочувствието му и взаимоотношенията му.

Едва когато стартира да отделя място от работата, с цел да се оправи с тези сложни страсти, той може да откри малко облекчение.

Непрекъснато образование

Екипът в The Bear се движеше по инерция, до момента в който Карми пристигна да раздруса нещата. През първи сезон те имаха на какво да научат основния воин по какъв начин да работи в по-малка кухня.

До втория сезон той има тяхното почитание и може да промени нещата, като изкорми ресторанта, даде го ново име и ново меню.

В резултат на това Тина Мареро (Лиза Колон-Заяс) и Ебрахайм (Едуин Лий Гибсън) са изпратени в кулинарно учебно заведение, където могат да усъвършенстват своите умения.

Не е елементарно обаче и Ебрахайм се бори да се вмести и да разбере, че може да се учи в нова среда.

Междувременно Карми и Сидни Адаму (Айо Едебири) непрестанно тестват нови ястия и не са щастливи, до момента в който не попаднат на сладкото място. И двамата са подготвени да се провалят и не желаят да се примирят.

Въпреки че и двамата са явно надарени, те демонстрират, че би трябвало да продължите да се пробвате да се подобрявате.

Важността на работата в екип

Нищо не се случва без работа в екип. Това обаче не значи, че е елементарно и има доста неща, които можем да научим от това по какъв начин нещата се объркат на работното място на The Bear.

Като начало, всички те може да кажат, че се почитат, само че някои членове на техният екип - гледайки те, братовчеде Ричи (Ибън Мос-Бахрах) - усещат, че би трябвало да излеят разочарованието си, като крещят над други хора и се пробват да имат своя личен метод.

Докато екипът се учи и още веднъж, до момента в който всички не се оправят умерено и рационално с проблемите, нещата се оправят.

Не е задоволително да крещиш за проблем, би трябвало и да слушаш. Мечката ни демонстрира, че екипната работа зависи от действителното чуване на всеки член на екипа.

Лошо държание на работното място

Ресторантьорската промишленост не постоянно предлага сигурност на работата и изискванията постоянно са несигурни.

Това не е идеалната обстановка за всеки служащ и с напредването на поредицата виждаме по какъв начин Карми и сътрудници се пробват да подсигуряват, че ресторантът им няма да попадне в тези клопки.

Има доста можем да научим тук за това по какъв начин неналичието на сигурност на работното място може да повлияе на увереността на хората и да ги държи заклещени в функции, в които не могат да порастват.

Има доста отдаване на респект към традициите, които вършат изисканата кухня особено в поредицата.

Но ние също виждаме по какъв начин токсичното държание, водено от перфекционизма, вреди на хората; като опита на Карми, работеща под управлението на принудителен готвач в ресторант със звезда Мишлен в Ню Йорк. Виждаме по какъв начин дълготрайните резултати на един неприятен началник могат да продължат с години.

Това е в контрастност с пътуването на Маркъс Брукс (Лионел Бойс) до Копенхаген, където той научава за вниманието към детайла от търпеливия, надарен готвач Лука (Уил Поултън). Той не е подложен на нападателно държание и оставя чувството за по-компетентен, деятелен сладкар.

Въпреки че Мечката е фиктивен ефирен сериал, не можем да не забележим себе си в героите и какви са те повлияни от тяхното работно място.

Ние сме очевидци на това по какъв начин е допустимо да се стремите да бъдете отлични, без да се държите неприятно с сътрудниците си, и по какъв начин, работейки дружно за обща цел, можете да намерите задоволство от добре свършената работа. Да, готвач!

Мислите за пренасяне в кариерата или за присъединение към нов екип? Всички тези компании наемат чиновници в борда за работа на Euronews.

Продажби на млади бизнесмени, Гьотинген, Thermondo GmbH

Търся работа за компания, която работи към превръщането на домашния енергиен климат в безпристрастен? Thermondo търси младши чиновник по продажбите за рискови разработчици, основан в Бад Гандерсхайм, който да работи с клиенти за основаване на самостоятелно отопление.

Идеалният наемник има сполучливо приключено образование с акцент върху стопанската система, например бизнес администрация или индустриално инженерство. Намерете всички детайлности за тази роля на Junior Venture Developer Sales в този момент.

(Старши) Мениджър в отдела за политики за одит - Група за професионални практики, Ernst & Young GmbH

< p> Тази роля в групата за професионална процедура (за предпочитане в Щутгарт или Франкфурт на Майн) ще включва да бъдете лице за контакт на одитните екипи на компанията при осъществяване на техните задания, свързани с мандата и общественото право. Това ще включва даване на поддръжка за неща като приемане на поръчки, счетоводство и одит, както и поддръжка на транзакции на финансовия пазар. Вижте всички детайлности тук.

Готвач, Sodexo Services GmbH

Sodexo търси готвач за работа в своя офис в Мюнхен, където идеалният наем ще подготвят питателни, все по-растителни ястия, като в същото време слагат обслужването на клиентите в основата на всичко, което вършат. Заплащането включва бонуси, достъп до стратегии за образование и развиване и отстъпки при избрани производители и марки. Намерете всички детайлности за работата в този момент.

Намерете още хиляди позиции, които сега наемат в борда за работа на Euronews.

Партньорско наличие „ Партньорско наличие “ се употребява за изложение на наличие, което съдържа партньорски връзки. Euronews получава отплата за продуктите и услугите, свързани с тази публикация. Това наличие е основано от филиали на Euronews и не включва публицистичния личен състав на Euronews или новинарски публицисти. ТЕЛЕВИЗИЯ РАБОТА ТЕЛЕВИЗИОНЕН СЕРИАЛ

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР