Карловското село Дъбене събира творци в международен Арт камп, проявата

...
Карловското село Дъбене събира творци в международен Арт камп, проявата
Коментари Харесай

Художничка събра артисти на фестивал в Дъбене

Карловското село Дъбене събира създатели в интернационален Арт камп, проявата започва през днешния ден и ще продължи до 6 септември. Идеята е на художничката Пенка Минчева, която напролет предизвика артистичното мислене на младежите от няколко села в общините Карлово и Калояново с самодейността си за Творческа работилница " Мобилно ателие ". Тогава тя бе подкрепена от Национален фонд " Култура ", а ползата на децата към този метод на изява на духа и стремежът на инициаторката на проявата към мащабност по натурален метод роди концепцията тези мобилни ателиета да прераснат в събитие от интернационален темперамент, наречено “Арт камп Дъбене”.

Междувременно Пенка Минчева откри подобаващите хора, с цел да претвори концепцията си в действителност. Благодарение на гостоприемството на кмета на Дъбене Николай Ковачев, както и на други другари на изкуството от района, новото събитие за изкуство, музика, пърформанс и опити към този момент е реалност, а креативна работилница „ Мобилно ателие “ уголемява периферията на своите действия и се трансформира в платформа за художествени изяви от разнороден темперамент с наклонността това събитие да се трансформира в годишен конгрес на изкуствата.

Пилотното издание на артистичната демонстрация се организира на стадиона в Дъбене, където в границите на една седмица ще бъде построен Арт Камп с мобилни ателиета и краткотрайно настаняване.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР