Карлос Алкарас премина през истински физически маратон по време на

...
Карлос Алкарас премина през истински физически маратон по време на
Коментари Харесай

Без време за почивка: Алкарас може да играе нови 3 мача още тази седмица

Карлос Алкарас мина през същински физически маратон по време на US Open, където беше заставен да играе три поредни 5-сетови мача, които общо продължиха над 12 часа. Шампионът от Ню Йорк обаче няма никакво желание да почива и незабавно ще замине за Валенсия, където ще се причисли към тима на Испания за " Купа Дейвис ". Така иберийците се трансформират в главен любимец за спечелването на своя поток, където попадат още отборите на Република Южна Корея, Канада и Сърбия, като западните ни съседи няма да могат да разчитат на помощ от страна на Новак Джокович, тъй като 20-кратният първенец от Шлема се отдръпна от конкуренцията заради персонални аргументи. Испанците се нуждаят да заемат едно от първите две места в групата, с цел да продължат към финалите, на които ще се съберат осемте най-хубави селекции в света сред 22 и 27 ноември.

Самият Алкарас постоянно е споделял, че е голяма негова фантазия да се състезава за националния тим и най-сетне ще може да я сбъдне пълноценно, тъй като през предишния сезон се контузи тъкмо преди началото на борбите за своята татковина от финалната фаза на същата конкуренция. Всъщност до момента младежът е играл единствено един път за страната си, когато през този март имаше основна заслуга за триумфа на " Ла Фурия " над Румъния, с който Испания си подсигурява място в Световната група и през този сезон. Срещите на домакините ще се проведат надлежно в сряда, петък и неделя, тъй че може да забележим международния номер едно назад на корта oще вдругиден, когато той и неговите съотборници ще премерят сили със сериозната селекция на Сърбия, където личат имената на играчи от ранга на Миомир Кецманович, Душан Лайович, Филип Краинович и Ласло Джере.

Carlos Alcaraz confirms he WILL play the Davis Cup group stage in Valencia next week. Spain got matches on Wednesday, Friday and Sunday.

Crazy... but tennis never stops.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР