Карлос Алкарас преди началото на настоящия тенис сезон сподели целите

...
Карлос Алкарас преди началото на настоящия тенис сезон сподели целите
Коментари Харесай

Тъжен финал на един незабравим сезон: Карлос Алкарас е аут до края на 2022-а!

Карлос Алкарас преди началото на сегашния тенис сезон показа задачите си за идващите 12 месеца, като очакванията му бяха свързани с място в международния топ 15, а при положително стичане на събитията и в първата десетка. Година по-късно обаче равносметката за младежа е такава - 57 победи за сезона, на второ място все още по този индикатор в Тура, две оценки от категория АТР 500, два трофея в сериите " Мастърс 1000 ", както и черешката на тортата, която е дебютната му купа от Големия шлем, завоювана на US Open, съпроводена с извървяването на целия път до номер едно в международната класация.

19-годишният испанец с триумфите си сложи основите на новото потомство в тениса, а и в спорта, с цел да се стигне до тъжния за него край на тази незабравима 2022-а година, който беше засенчен от травма и отричане във вчерашния ден на четвъртфиналите на Мастърса в зала " Берси " в Париж. Карлитос въпреки и да показа директно след мача, че е взел решение да прекрати присъединяване си в конфликта, с цел да не утежни положението на своята контузия, то наподобява, че към този момент е било късно, откакто преди час първенецът в класацията на АТР оповести тъжната вест, че официализира края на сезон 2022-а за себе си и няма да се състезава на Финалите на АТР и за страната си в тези за Купа " Дейвис ":

" След отказването ми през вчерашния ден и след това направената оценка на контузията от медицинския ми екип - доктор Хуанхо Лопес и физиотерапевтът Хуанхо Морено, за жал това е резултатът от травмата ми: скъсване на вътрешния накривен мускул на лявата коремна стена, което е с почти време за възобновяване от шест седмици.

За страдание, няма да мога да взема присъединяване във Финалите на АТР, както и в тези за Купа " Дейвис ". Тежко и мъчително е да пропусна тъкмо тези две съревнования, които значат толкоз доста за мен, само че всичко, което мога да направя в тази ситуация, е да остана положително надъхан и да се съсредоточа върху възобновяване си. Благодаря ви за поддръжката! " - приключи в изказването си Карлос Алкарас.
   Вижте тази обява в Instagram.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР