Карлос Алкарас прави феноменално начало на настоящия сезон, като досега

...
Карлос Алкарас прави феноменално начало на настоящия сезон, като досега
Коментари Харесай

Младостта надделя над опита: Алкарас с пълна доминация над Монфис в Индиън Уелс

Карлос Алкарас прави феноменално начало на сегашния сезон, като до момента е позволил единствено една загуба в хода на 2022-ра. Тийнейджърът неотдавна завоюва своята най-голяма купа в кариерата си, триумфирайки с купата на конкуренцията в Рио, а през тази седмица демонстрира какъв брой рисков би могъл да бъде и на твърди кортове. Испанецът продължава без изгубен сет в Индиън Уелс, където през днешния ден съвсем изцяло обезличи Гаел Монфис, за а го надиграе с безапелационното 7:5 6:1. По този метод младокът си обезпечи среща за влизане в полуфиналите с един всред Камерън Нори и Дженсън Бруксби.

Началото на мача беше изцяло равностойно и въобще не предполагаше скоростна развръзка в интерес на някой от двамата. Монфис изглеждаше съществено въодушевен от концепцията да затвърди успеха си над международния номер едно Даниил Медведев, само че това докара до купища прибързани решения и неточности от лесни позиции. Парижанинът въпреки всичко сподели предпочитание за борба, имайки поради неспасяемите му форхенди, при които топката постоянно летеше с над 170 километра в час.

Постепенно Алкарас привикна с мощта от другата страна на мрежата и реши да се изтегли надалеч зад главната линия, откъдето абсорбираше чудесно началните удари на ветерана. Новата тактичност даде мигновени резултати за ибериеца и той към този момент постоянно поемаше самодейността в размените от дъното на корта, до момента в който силата на французина изчезна изцяло и международният номер 19 позволи висок брой досадни неточности, за които нямаше амнистия и скоро младежът поведе в обособените сетове.

Оттам насетне някогашният член на топ 10 не беше на себе си, показвайки последна индиферентност и изтощение към протичащото се на корта. Интензитетът на младока се покачваше с всяка минала минута и това му разреши да се откъсне напред с двоен пробив при 4:0. Тогава Монфис най-сетне съумя да вземе гейма на достойнството, но силите му не стигнаха за освен това и Алкарас се поздрави със справедливо класиране към четвъртфиналите в Калифорния, трансформирайки се в най-младия състезател достигал до тази фаза от 33 години насам.

This guy is going places
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР