Карлос Алкарас постигна впечатляваща победа над Новак Джокович и спечели

...
Карлос Алкарас постигна впечатляваща победа над Новак Джокович и спечели
Коментари Харесай

Надал към Алкарас: Наслади се на момента, шампионе!

Карлос Алкарас реализира впечатляваща победа над Новак Джокович и завоюва първа купа на " Уимбълдън " едвам на 20-годишна възраст. Испанецът победи в 5-сетова класика, траяла близо 5 часа и минала през доста премеждия, страхотни отигравания, вълшебен завършващи удари, неточности.

Той резервира първото си място в света, а на US Open му следва да пази купата си. 

Постижението на Карлито, считан към този момент за една от новите огромни звезди на международния спорт, откри огромен отзив в целия свят. Не единствено в тениса. А самият край ще влезе в историята поради своя драматизъм и качеството на играта.

Enhorabuena. Nos has dado una alegría inmensa hoy y seguro que nuestro pionero en el tenis español, Manolo Santana, también ha estado animando allá dónde esté como de Wimbledon al que hoy te has unido.
Un abrazo muy fuerte y a disfrutar del momento ¡¡¡Campeón!!!…
— Rafa Nadal (@RafaelNadal)

Сънародникът на Алкарас - Рафаел Надал, който има 22 трофеи от Големия шлем, само че до края на годината няма да играе тенис, написа в Туитър:

" Поздравления @carlosalcaraz. Ти ни достави огромна наслада и съм сигурен, че нашият пионер в испанския тенис Маноло Сантана също те приветства, където и да е. Много мощна прегръдка и се наслаждавай на момента, шампионе!!! "

Маноло Сантана е първият испанец, спечелил " Уимбълдън ", а Рафа - вторият.

Миналогодишният финалист Ник Кирьос, който не взе участие тази година заради травма, реагира по характерен за него метод:

" Отдавна не съм гледал цялостен тенис мач, ха-ха. Благодаря ви @DjokerNole и @carlosalcaraz за това необикновено показване. Поздравления и за двамата ".

Haven’t watched a whole tennis match in a long time haha THANKYOU & for putting on that incredible performance. Congratulations to you both
— Nicholas Kyrgios (@NickKyrgios)

Поредица от изявления в формалния Туитър профил на Откритото състезание на Съединени американски щати гласят:

" Какъв мач ", " Този дуел беше всичко, на което се надявахме " и " Може ли това съревнование да продължи още няколко години, апелирам? ",

На страницата на " Ролан Гарос ", на който младокът отпадна на полуфинал против Джокович след получен мускулен конвулсия, той е наименуван " Принца на Уимбълдън ".

" Неудържим " пък е оценката от Откритото състезание на Австралия.

Алкарас получи трофея от принцесата на Уелс Кейт Мидълтън, която гледаше от кралската ложа дружно с принц Уилям и децата им принц Джордж и принцеса Шарлът, както и с испанския крал Фелипе VI, а известие в техния акаунт в Туитър гласи:

" Какъв мач! Поздравления @carlosalcaraz. "

Посолството на Испания в Обединеното кралство даде банкет вечерта. На страницата на задачата може да се прочете следното: " Невероятно, великолепно, фантастично... Какъв мач, какъв първенец. Карлос Алкарас печели първата си купа от " Уимбълдън ", само че сигурно не и последната ".

Триумфът на младия испанец впечатли също сегашни и някогашни спортисти отвън неговия спорт, като неотдавна напусналия " Манчестър Юнайтед " вратар Давид де Хеа.

" Абсолютно вманиачен @carlosalcaraz ", възкликна стражът, който е пред завръщане в родината си.

Футболистът на " Рома " Пауло Дибала не пропусна и Новак Джокович: " Каква мач гледахме! @carlosalcaraz @DjokerNole! Поздравления и на двамата за страхотния край на @Wimbledon! "

Роденият в Мурсия ас е почитател на " Реал " (Мадрид), по този начин " лос меренгес " не го пропусна.

" Поздравления за твоята брилянтна победа на @Wimbledon, @carlosalcaraz. И поздравления за запазването на първото място в международната класация по тенис. Ти сте горделивост за испанския спорт и всички мадридисти ", се споделя в посланието.

Espectacular! Qué partidazo! Qué jugador. Qué campeón. Felicidades a. Magnifico.
— Gary Lineker (@GaryLineker)

Бившият нападател на " Барселона " и водещ по Би Би Си Гари Линекер упражни испанския си, също впечатлен от борбата за най-престижната купа на тениса и от Карлос:

" Зрелищно! Каква мач! Какъв състезател! Какъв първенец! Поздравления за @carlosalcaraz. Великолепно! "

Много холивудски звезди гледаха от ложата, а Бен Стилър, който е състезателен почитател, също поздрави Алкарас, като не пропусна също да подчертае насладата си от финала.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР