Карлос Алкарас постигна наглед немислимото за един 19-годишен тенисист, след

...
Карлос Алкарас постигна наглед немислимото за един 19-годишен тенисист, след
Коментари Харесай

Без слабости: Муратоглу разкри причините за триумфа на Алкарас в Ню Йорк

Карлос Алкарас реализира привидно немислимото за един 19-годишен тенисист, откакто надигра Каспър Рууд във финала на US Open и триуфмира с първа купа от Големия шлем в кариерата си, която го изкачи и на върха в международната класация. Испанецът по този метод усъвършенства и върха на Лейтън Хюит за най-млад номер едно в класацията на АТР, като накара спортният свят все по-звучно да приказва по негов адрес, а безразличен към това не остана и вероятно най-реномираният тенис треньор в лицето на Патрик Муратоглу, който в продължение на едно десетилетие беше управителната ръка зад триумфите на Серина Уилямс. Французинът в клип за обществените мрежи разкри кои са трите съществени аргументи за триумфа на младежа от Мурсия на Откритото състезание на Съединени американски щати:

" Първата и най-впечатляваща е психическата му резистентност, просто е невероятна. С всички тези упования върху плещите му като оглавяването на международната класация и първа купа от Шлема, това да избавя мачболи, когато е изцяло отпаднал физически и самите удари, които извършва в подобен миг, в действителност удивително. Втората точка се уповава на физическите му качества. Интензивност комбинирана с експлозивност и самият метод, по който той удря топката с толкоз доста експанзия при всеки един удар.

И третата причина е в действителност какъв брой приключена е играта му. Той няма недостатъци, добър е от дъното на корта, страховит е при размените от главната линия и цели 30% от ударите му са направени наоколо до мрежата, което го прави впечатляващ и в играта на нея. " - добави в края на коментара си Муратоглу, чиято подопечена все още е румънката и някогашна номер едно Симона Халеп.
   View this post on Instagram

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР