Карлос Алкарас е сред хората, които показват, че възрастта е

...
Карлос Алкарас е сред хората, които показват, че възрастта е
Коментари Харесай

ATP ранглиста: Заслужено място в топ 20 за Алкарас и неочакван скок за Федерер

Карлос Алкарас е измежду хората, които демонстрират, че възрастта е просто число и към този момент се трансформира в един от сериозните фактори в професионалния мъжки тенис, въпреки че към момента е единствено на 18 години. Испанецът неотдавна стъпи на клей за пръв път през сезона и за следващ път убеди всички в своето блестящо бъдеще, откакто се поздрави с най-голямата си купа в кариерата до момента.

Тийнейджърът надигра Диего Шварцман във финала на ATP 500 конкуренцията в Рио, с цел да завоюва втория си трофей на най-високото равнище в спорта. Отличните вести за младока не свършват дотук, тъй като триумфът му ще го води до дебют в топ 20 на международната класация, правейки го един от малцината играчи с сходно достижение на толкоз ранен житейски стадий.

Любопитна детайлност пък е изкачването на Роджър Федерер в международната класация. Швейцарецът не се е появявал на корта от миналогодишния Уимбълдън насам, само че се възползва от отнетия актив на Григор Димитров и по този начин го изпреварва в подреждането, с което се открива на 29-тото място. Редно е да отбележим и сериозния спад в класирането на Аслан Карацев, който се дължи на отнетите му точки от Откритото състезание на Австралия, където игра на полуфиналите през 2021-а и в този момент се свлича със седем позиции до номер 22.

В топ 10 измененията изцяло отсъстват, само че е редно да споменем по какъв начин през идните дни ни следва да разберем дали ще имаме нов лидер в подреждането. Даниил Медведев към този момент диша съществено във врата на Новак Джокович и е кадърен да прекъсне серията му от 85 следващи седмици на върха, в случай че сърбинът се провали при завръщането си на корта за шампионата в Дубай и не съумее да грабне купата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР