Карлос Алкарас беше считан за сигурен финалист на тазгодишния US

...
Карлос Алкарас беше считан за сигурен финалист на тазгодишния US
Коментари Харесай

Алкарас след отпадането от US Open: Очевидно не съм достатъчно зрял за подобни мачове

Карлос Алкарас беше считан за сигурен финалист на тазгодишния US Open още преди началото на шампионата и всички чакахме да станем очевидци на трети следващ героичен край сред него и Новак Джокович. Защитаващият първенец обаче не се показа на задоволително високо равнище в 1/2-финалния си конфликт против Даниил Медведев, до момента в който руснакът подсети за времената, в които беше номер едно в света и справедливо в профил сегашния лидер в международната ранглиста, а ето какво показа Алкарас на своята конференция след загубата:

За загубата на контрола над страстите:

- Мисля, че започнах мача доста добре и първият сет беше доста непосредствен. В тайбрека обаче изгубих мозъка си и изиграх няколко доста неприятни точки след 3:3, в които не вложих никаква мисъл и надзор. Борих се близо един час и предахо сета с няколко глупави неточности, което беше мъчително. Даниил пък играеше ужасно и за мен стана в действителност мъчно да се завърна в мача и да заиграя още веднъж най-хубавата си игра. Истина е, че съвсем хвърлих ракетата на земята, само че съумях да намеря нужния самоконтрол и да не го сторя, макар че ми беше доста мъчно в този миг.

За това по какъв начин е споделил, че е друг състезател и по какъв начин днешната загуба ще му помогне да се развие отсега нататък:

- Tакива отрицателни дуели са неизбежни, макар че фактически се усещам друг и по-зрял състезател. Той се показа доста добре, до момента в който аз не съумях да намеря верните решения в мача, а мислех че сега съм по-силен от него, когато става въпрос за излизане от сложни обстановки. Ще трансформира метода си на мислене. Очевидно не съм задоволително зрял за сходни мачове и ще би трябвало да науча урока си.

За това какъв брой време ще му отнеме да преглътне загубата:

- Не знам. Вероятно дни или даже седмици. Не имам вяра, че ще мисля за тази загуба чак толкоз дълго време. Длъжен съм да извлека своите уроци, посредством които за в бъдеще да бъда по-добър. Подобни провали те тласкат доста към това да се подобриш и да израснеш. Трябва да приказвам с екипа си и да забележим по какъв начин мога да напредвам.

За съперничеството си с Медведев:

- Даниил несъмнено в този момент е тук и постоянно е бил тук. Играхме три пъти тази година, като ставаше въпрос за два 1/2-полуфинала в Големия шлем и един край на Мастърс. Сигурен съм, че отсега нататък ще играем още доста значими мачове в решителните етапи на огромните шампионати. Ще бъде ужасно съревнование. Винаги вършим страхотни борби между тях, в които има доста забавни точки.

За това какво е направил друго Медведев, с цел да го победи този път и какво мисли за поддръжката на публиката:

- Той игра с по-голяма скорост в отиграванията си. Форхендът му в придвижване беше отличен. Не ми разреши да намеря личния си тенис. Насочваше ужасно ударите си, съвсем не допускаше неточности и сервира на високо равнище. Игра своята игра. 10 от 10, както самичък беше споделил преди.

Даниил е един от играчите с най-хубав ретур в Тура. Невероятно е по какъв начин може да връща топката толкоз надълбоко и мощно, имайки поради от какъв брой надалеч посреща. Когато играя сервис-воле, то той постоянно намираше по какъв начин да направи пасингшот от " своята къща ". Действително трябваше да бъда по-разнообразен със сервиса си и ще го направя в идващия мач.

Подкрепата беше невероятна. Публиката не спря да ми вдъхва кураж, откакто изостанах с 0:2 сета и получих ужасно количество положителна сила и обич. Със сигурност няма да го не помни.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР