Карл Лагерфелд със сигурност една от най-ексцентричните, но и разпознаваеми

...
Карл Лагерфелд със сигурност една от най-ексцентричните, но и разпознаваеми
Коментари Харесай

Любопитни факти в сянка от живота на Карл Лагерфелд

Карл Лагерфелд сигурно една от най-ексцентричните, само че и разпознаваеми фигури в международния шоубизнес.

Ето и някои любопитни обстоятелства от живота на дизайнера, които са оставали в сянката на сбирките му.

1. Той създаваше скици, употребявайки грим. Сенките за очи на Shu Uemura са главните принадлежности, с които рисуваше Кайзер Карл през последните 20 години. Червеното в палитрата е било основано особено за него.

2. Карл Лагерфелд отваряше нов магазин на всеки три седмици. Глобалното разширение на дизайнера беше бързо и гневно. Общият брой на бутиците на Карл доближават забележителната численост – над 100.

3. Дизайнерът заснемаше всичките си рекламни акции в книжарница. Тя се намира в Париж и включва фото студио, в което Карл твореше маркетинговите си планове.

4. Кайзер Карл притежаваше над 300 000 книги. Без подозрение, дизайнерът обичаше да чете и има лично издателство.

5. Карл Лагерфелд притежаваше над 100 iPod-а. Макар че не вярваше в модерната технология, той обичаше всичко да е проведено и подредено. Разбира се, с цел да придвижва своите музикални плейъри, той притежаваше специфичен кейс на Fendi.

6. През 1993 година, Лагерфелд наема стриптийзьорки, които са модели на новата му сбирка от бяло и черно за Fendi. Заради това, Ана Уинтур напуща ревюто, смятайки, че дизайнерът има абсурден избор за модели.

7. Заради потреблението на същинска животинска кожа в своите зимни сбирки, Карл Лагерфелд е нападнат от PETA през 2001 година и даже получава къс в лицето. От този миг, дизайнерът употребява единствено неестествен косъм.

Източник: tialoto
Снимка: Reuters
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР