Каркасон, Франция. Екип на mobile.bg от мястото на събитието. Заглавието

...
Каркасон, Франция. Екип на mobile.bg от мястото на събитието. Заглавието
Коментари Харесай

Тествахме новата G-Klasse, направена от... българка

Каркасон, Франция. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

Заглавието може да ви звучи пресилено, само че това е самата истина. Става дума за новата G-Klasse на Mercedes-Benz, цялостният интериор на която е изработен от дизайнерката Лилия Чернаева - една българка, приключила Художествената академия в София.

Марката Mercedes провежда първите проби на новата G-Klasse във Франция и точно там се запознахме с Лилия - младо момиче, на което е поверена виновната задача да създаде салона на най-мъжката кола в света - новата G-Klasse. Иначе, новата G-Klasse е съхранила външния образ и е мъчно различима от досегашната, само че в действителност е безусловно нова. Ето и по-конкретно усещанията ни от първите динамични проби на модела.

Екстериор


Екстериорният дизайн е доста подобен с досегашната и добре позната на всички G-Klasse. Това подобие е търсено безусловно съзнателно и би трябвало да признаем, че дизайнерите са постигнали задачата си. Единствено предните дневни диодни светлини отличават на пръв взор колата от предшественика й. Първоначално избрахме да тестваме бяла G63 AMG, при която новите фарове стояха извънредно хармонично.



Останалите оценки се виждат след по-внимателно оглеждане на колата, а в действителност те не са по никакъв начин малко - раздути калници, по-заоблени каросерийни панели, друга радиаторна решетка (при AMG версията е сходна с тази на най-спортните Mercedes-и) и разнообразни брони. Като цяло обаче всички промени могат да се одобряват за фейслифт, само че това напълно не е по този начин.

Интериор


Още с отварянето и затварянето на врата, разбирате, че се намирате в същинска G-Klasse. Отчетливото щракане при отваряне и затваряне на вратите, както и при заключването и отключването им, кара човек да се придвижи 30 години обратно, когато всички същински коли се отваряха и затваряха по този начин. Днес този тон може да се чуе единствено в новия Gelaendewagen.



Влизайки в салона бързо може да се откри, че там всичко е ново. За разлика от външността интериорът е радикално друг. Единственият прочут подробност е дръжката пред пасажера до лидера. И всичко това, както споменахме първоначално, е направено от българката Лилия Чернаева. Тя доста обширно ни изясни какво е имала поради при избора на интериорни елементи и по какъв начин да вземем за пример дребните колонки от върховата аудиосистема Burmester, които са ситуирани на арматурното табло, са със същата форма, с каквато се характеризират предните мигачи, които пък са забележими от местата на лидера и пасажера до него.



Обясни ни и още доста от вижданията си за интериора на нова G-Klasse, които ще ви ги представим малко по-късно в изявление, което направихме с нея. Като цяло се вижда, че салонът идеално кореспондира с екстериора и в това време е фрапантно и коренно изменен към по-луксозен, по-комфортен и по-практичен. Уредите на арматурното табло са сходни с останалите нови модели на марката, само че обособените детайли като дръжката пред пасажера, външните панти на вратите, ефектните въздухозаборници в купето и аварийното колело на "гърба " на петата врата, придават самобитна ексклузивност и расов тип.



Салонът е доста удобен, седалките са огромни ергономични и поради новото окачване, несъмнено подготвят към отличен комфорт. За екстрите е ненужно да приказваме. В новата G-Klasse има всичко, което можете да си визиите и което е измислено от автомобилната промишленост. Много от тези екстри са част от главното съоръжение, а останалите са включени в спомагателните варианти. Комфортът е съпоставим с този на S-Klasse, макар че возията е по-твърда и дистанцията за краката - по-малко.



Последното обаче е изцяло задоволително за удобно пътешестване, както начело, по този начин и в задната част на салона. Благодарение на увеличеното с 50 мм междуосие, мястото за краката на лидера и всички пасажери е по-голямо. Отпред са прибавени 38 мм, а откъм гърба - 150 мм. Багажникът е свръхпрактичен поради вършиме форми, а размерът му е 454 литра. При потребност обаче може да бъде повишен до 1941 л по VDA.



Следва продължение
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР