Кариерата на един от най-талантливите български гардове Мартин Ангелов ще

...
Кариерата на един от най-талантливите български гардове Мартин Ангелов ще
Коментари Харесай

Мартин Ангелов продължава в нов университет

Кариерата на един от най-талантливите български гардове Мартин Ангелов ще продължи в нов университет. След като прекара първата си година на университетско равнище в Рейнджър Колидж, Ангелов ще продължи от новия сезон в състава на Стоктън Юнивърсити. От вероятните три варианти гардът реши да смени Тексас с Ню Джърси и избра един от конкурентните университети в този щат на колежанското състезание.

Стоктън Юнивърсити е с отлична баскетболна стратегия, печели конференцията си NJAC с достижение през предишния сезон с 15 победи и 3 загуби, а цялостното показване за сезона е впечатляващо с 26 победи и единствено 5 загуби.

Стоктън Юнивърсити ще има цели 12 състезатели последна четвърта година в ростера на тима, само че това не попречи на старши треньора на отбора Скот Битнър да се пребори за привличането на Мартин Ангелов в състава.

„ Познавам Ангелов още от гимназията и проследявам от близко изявите му. Мисля, че неговото отношение и работна нравственос към играта, боравене с топка и невероятна пукотевица, както и вземането на верни решения ще създадат нашия тим по-добър за идния сезон, споделя Битнър за Ангелов. - Много се веселя, че ще му бъда треньор и се надявам да го задържим в идващите години. “

Ангелов бе част от националния тим на България до 20 години през миналото лято. Гардът направи приблизително по 6.8 точки, 2.2 битки и 2.0 асистенции за 17.2 минути приблизително в изиграни 5 мача от Евробаскет 2022 за дивизия Б в Грузия. България приключи на седмото място на шампионата след актив от 3 победи и 3 загуби.

Сезонът в Стоктън Юнивърсити ще бъде втори от колежанската кариера на Ангелов и започва при започване на ноември. Подготовката на отбора пък стартира незабавно откакто стартира семестъра в университета, т.е. при започване на септември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР