Кърджалийският съд отмени постановлението на прокуратурата, с което беше отнета

...
Кърджалийският съд отмени постановлението на прокуратурата, с което беше отнета
Коментари Харесай

Върнаха книжката на Местан

Кърджалийският съд анулира постановлението на прокуратурата, с което беше отнета книжката на водача на ДОСТ Лютви Местан, обвинен за причиняването на злополука, при която почина дете, съобщи bTV.

По-рано през днешния ден той насочи непредвидена тъжба до прокуратурата. Магистратите анулираха постановлението на прокурор при Окръжна прокуратура – Кърджали, с което е отнето краткотрайно удостоверение за ръководство на МПС на политика. Съдът е приел, че единствения претекст, с който се обосновава постановяването на ограничаващата мярка е, че се взема за да бъде осуетено осъществяването на друго закононарушение от обвинения.

Според магистратите от събраните досега данни по случая с Лютви Местан не се открива разследваното действие да се отличава с по-висока от типичната за този тип закононарушения социална заплаха. Освен това липсвала ясно осъществяването на какво друго закононарушение ще бъде осуетено с отнемането на свидетелството за правоуправление на политика. Определението на съда е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР