Кърджали. Ще продължим да отстояваме нова увеличена минимална работна заплата,

...
Кърджали. Ще продължим да отстояваме нова увеличена минимална работна заплата,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Ще продължим да отстояваме нова увеличена минимална работна заплата, преизчисляване на всички пенсии, подкрепа за българските заводи и земеделци

Кърджали. Ще продължим да отстояваме нова увеличена минимална работна заплата, преизчисляване на всички пенсии, поддръжка за българските фабрики и земеделци. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия и вицепремиер Корнелия Нинова по време на тържествата за Деня на труда в Кърджали, оповестиха от Българска социалистическа партия.

Искам да поздравя всички с Международния ден на труда и работническата взаимност 1 май. Хората на труда, физически и мисловен, са същинските основатели на богатствата на България. Това са хората, които съзидават положително. Нека им отдадем заслужената признателност за това, че са строителите на България. Те са и нашата първостепенна грижа.

Знаете какъв брой компликации и какъв брой рецесии ни връхлетяха, само че присъединяване на Българската социалистическа партия в държавното управление е поръчител за обществената страна, за отбрана на правата на трудещите се хора. В тези три извънредно сложни месеци за нас успяхме, с общи старания, да замразим тока за битовите консуматори и фамилиите, да увеличим минималната заплата, да увеличим майчинството, да осигурим безвъзмездни детски градини за децата,, да повишим ваучерите за храна от 80 на 200 лева и с тях да могат да се заплащат и битовите разноските, да помогнем на лечебните заведения в отдалечените места и да ги създадем предпазени.

Но инфлацията пораства и това, което свършихме не е задоволително. Ние би трябвало да продължим по този път на обществената политика в отбрана на трудовия човек. Защото към момента има работещи небогати. Защото към момента има хора, живеещи под прага на беднотия. Нашият максимален зложелател сега е инфлацията и високите цени.

Общественият спор е преместен. Може би обяснимо, войната е на фокуса на вниманието ни. Мнозина желаят оръжия за украинците. Ние желаеме самун за българите. Ние желаеме мир. Ние желаеме работа за българските фабрики, работни места за българските трудещи се, почтени приходи за тези хора, високи пенсии. Затова нашият път ще продължи. Ние ще продължим в държавното управление да отстояваме нова увеличена минимална работна заплата, преизчисляване на всички пенсии, поддръжка за българските фабрики и заводи – да могат да си заплащат тока и новите цени на газа. Подкрепа за българските аграрни производители, с цел да може българската плодородна земя да храни българския народ. Това е нашата задача в държавното управление на Република България. И можете да разчитате, че ние ще продължаваме с тази политика – в отбрана на българската стопанска система и промишленост, българските работни места, българското земеделие и енергетика.

Днес мнозина слагат въпроса за водачеството. Да, тежки рецесии ни удариха. Има потребност от водачи. Има потребност от национално виновни политици. Някои виждат водачеството в това да тръгнеш против народа си. Да го водиш в посока, в която той не желае. Ние не сме тези водачи. Ние разбираме водачеството по различен метод – тези, които сте ни избрали и сте ни упълномощили да управляваме, да пазиме вас. Да пазиме България. Да пазиме българския народен интерес. Да се грижим за благополучието на българския народ, за развиването на българската стопанска система. И за добруването на българския народ. Това сме ние, българските социалисти, и заставаме намерено, с лицата си, с позициите си – желаеме мир, а не война. Искаме сигурност за България. Искаме успокоение във всеки български дом. Искаме положително бъдеще за децата си, спокойни старини за родителите си. Това сме ние – открити и почтени пред целия български народ.

Искам на този ден още един път да поздравя тези, които с ръцете си, с мозъка си, със сърцето си творят България. Позволете ми да поздравя и мюсюлманите тук и в цяла България с празника, който им следва, и да заявя, че дружно, в единодушие, българският народ имаме сили, имаме дух, имаме темперамент да се надигнем пред всяка компликация, да я преодолеем и да вървим напред. Бъдете живи и здрави, бъдете сигурни и спокойни, че ще се грижим за вас и че дружно ще успеем!

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР