Кърджали. От първостепенно значение за развитието на българските региони са

...
Кърджали. От първостепенно значение за развитието на българските региони са
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Най-важни за развитието на българските региони са инвестициите в хората

Кърджали. От първостепенно значение за развиването на българските райони са вложенията в хората, които да обезпечават обективни благоприятни условия, качествено обучение и претовареност. Това съобщи президентът Румен Радев, който в Кърджали беседва с общественици, създатели и представители на науката от града, оповестиха от прессекретариата на президента .

На срещата бяха разисквани въпроси, свързани с насърчаването на икономическата активност в района и обезпечаването на по-благоприятни условия за разкриването на работни места. Президентът срещна участниците с ограниченията в енергетиката и стопанската система, които служебното държавно управление подхваща за облекчение на бизнеса на фона на растящите цени в производството.

Между тематиките на диалога беше и забавянето на осъществяването на основни планове за гарантиране на газовата диверсификация на страната.

Пред президента беше издигнат въпросът за увеличение на финансирането за културата през държавния бюджет предвид на подобряването на изискванията за работа на локалните театри, опери, поддръжката на музеите и привличането на младежи.

Президентът открои смисъла на популяризирането на богатите културно-исторически забележителности в България с голям капацитет да притеглят сериозен туристически интерес. Беше разисквана и нуждата от систематизиране на отговорността по стопанисването на стратегически за българския туризъм обекти, като да вземем за пример Перперикон.

По-късно денем президентът посети локални предприятия с висок принос за развиването на стопанската система в района.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР