Кардиолозите са установили, че хората, които не страдат от безсъние

...
Кардиолозите са установили, че хората, които не страдат от безсъние
Коментари Харесай

Здравият сън пречи на развитие на сърдечна недостатъчност

Кардиолозите са открили, че хората, които не страдат от бодърствуване и други нарушавания на, имат сърдечна непълнота с към 43% по-рядко от своите връстници с такива проблеми. Това заяви в понеделник пресслужбата на Американската асоциация за проучване на сърцето, представено от БГНЕС.
" Оценихме качеството на съня на доброволците по пет параметра, които включваха дълготрайност, хъркане, бодърствуване, проблеми с будността денем и времето на бодрост. Откритите от нас модели акцентират смисъла на здравия сън за попречване на сърдечна непълнота ", сподели Ци Лу, професор в университета Тулейн в Ню Орлиънс (САЩ), чиито думи са представени от пресцентъра на асоциацията.
 Учен: Дори и да сте оздравели от COVID-19, следете сърцето си Учен: Дори и да сте оздравели от COVID-19, следете сърцето си
Коронавирусът постоянно основава затруднения в работата на сърдечно-съдовата система, по тази причина при опазване на сърцетуптенето или други подозрит...
Сърдечната непълнота и обвързваните с нея проблеми с кръвообращението остават една от първите три аргументи за преждевременна гибел при възрастните хора в множеството развити страни. Сега към 5% от мъжете и 3% от дамите страдат от заболяването, само че към средата на века този брой може да се утрои.
Според статистиката на СЗО всяка година към 17 милиона души умират от проблеми, свързани със сърдечна непълнота, инфаркти и други сърдечни болести, забележителна част от които живеят в разрастващите се страни с незадоволително опазване на здравето. Много от тези болести, както демонстрират последните проучвания, са свързани с нездравословни диети, неприятни привички и вреден метод на живот.
Ци Лу и неговите сътрудници тествали по какъв начин качеството на съня въздейства върху вероятността от развиване на сърдечна непълнота, като проучват данни, събрани от английските им сътрудници като част от плана UK BioBank. Повече от 400 000 английски доброволци са взели участие в тази самодейност, които са се съгласили да дарят своя ДНК за разбор и да се подложат на повсеместен физически обзор.
Използвайки тези данни, американските кардиолози сътвориха самобитна петстепенна канара за качество на съня, която взе поради петте му най-важни параметъра, и раздели участниците в UK BioBank на няколко групи. След това те изследваха какъв брой постоянно членовете на всяка група страдат от сърдечна непълнота и други проблеми със сърцето и кръвоносните съдове.
 Сърце за трансплантация оцеля при злополука на хеликоптер Сърце за трансплантация оцеля при злополука на хеликоптер
Донорско сърце преодоля рухването на медицински хеликоптер на площадката пред болничното заведение и на лекаря, който го носеше в контейнера, съобщ...
През идващите 10 години на наблюдаване към 5 хиляди английски доброволци развиват сърдечна непълнота и в множеството случаи това се случва при хора с неприятно качество на съня. Средно всяка точка за качество на съня понижава вероятността от развиване на сърдечни и съдови проблеми с 15%, което прави участниците в UK BioBank с 43% по-малко евентуално да страдат от сърдечна непълнота, в сравнение с доброволците с тежки проблеми със съня.
Всичко това, съгласно учените, демонстрира, че подобряването на качеството на съня във всички възрастови групи от популацията ще понижи доста честотата на сърдечна непълнота и тежестта върху здравните системи в тези страни, където хората изключително постоянно страдат от бодърствуване и съществени сърдечни проблеми.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР