Каракас даде 48 часа на германския посланик, за да напусне

...
Каракас даде 48 часа на германския посланик, за да напусне
Коментари Харесай

Германският посланик във Венецуела беше обявен за персона нон грата

Каракас даде 48 часа на немския дипломат, с цел да напусне страната. Той е упрекнат в интервенция във вътрешните работи на Венецуела.

Германският дипломат Даниел Мартин Кринер е първият европейски посланик, който напуща наложително Венецуела. Той беше разгласен за личност нон грата от държавното управление на президента Николас Мадуро и разполага с 48 часа, с цел да замине от страната.

Посланик Кринер беше част от група западни и латиноамерикански представители, която посрещна завърналия се опозиционен водач Хуан Гуайдо. В изказване на венецуелското министерство на външните работи се показва, че дейностите на посланика са в прорез с нормите на дипломатическите връзки. Самият Гуайдо дефинира случая като " опасност против свободния свят ".

Хуан Гуайдо е подкрепян от към 50 страни. Сред тях Съединени американски щати, които взеха решение да спрат издаването на визи за още 77 души от обкръжението на венецуелския президент Николас Мадуро.

По думите на съветника в Белия дом за националната сигурност Джон Болтън, Вашингтон ще глоби и задграничните финансови институции, които поддържат Мадуро. Съединени американски щати са открили опити на венецуелския президент да работи с задгранични банки, твърди почитан американски представител.

В тези условия, от Венецуела пристигна новината и за следващия арестуван публицист. Американецът Коди Уедъл, който е дълготраен сътрудник в Каракас за няколко американски медии, е бил арестуван за 12 часа, само че по-късно освободен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР