Капитанката на националките Тайбе Юсеин и европейската шампионка от 2020

...
Капитанката на националките Тайбе Юсеин и европейската шампионка от 2020
Коментари Харесай

Мими Христова и Тайбе Юсеин си разменят категориите за Държавното първенство

Капитанката на националките Тайбе Юсеин и европейската шампионка от 2020 година Мими Христова си размениха категориите за Държавното персонално състезание по битка в събота в Сливен. 

Тайбе, която е през предходната година завоюва европейската купа за трети път, а преди този момент на олимпиадата в Токио 2020 взе бронз в категория до 62 кг, в този момент ще дебютира в по-горната категория до 65 кг. Нейна първа съперничка ще бъде Рая Кьосева (Челопеч). Юсеин ще направи дебют и за новия си клуб ЦСКА. 

Мими Христова пък смъкна категорията на 62 кг. През 2021-а тя се бори на 68 кг, в която завоюва и квота за олимпиадата, а през есента сполучливо се опитва и на 65 кг на Световното състезание, където приключи пета. 
 156 борци в първия ден на шампионата в Сливен 156 борци в първия ден на шампионата в Сливен
При 62-килограмовите ще започва и Биляна Дудова, международна и европейска шампионка от 2021-а, само че при по-леките до 59 кг. Двете ще се срещнат в третия кръг. 

Бронзовата олимпийска медалистка Евелина Николова ще се бори в своята категория до 57 кг, където нейна съперничка ще бъде Петя Петрова. 
 Натурализираният украинец Семьон Новиков завоюва купа на държавното състезание по битка типичен жанр Натурализираният украинец Семьон Новиков завоюва купа на държавното състезание по битка типичен жанр
От шампионата отсъстват други две националки Миглена Селишка (50 кг) и Мария Оряшкова (76 кг), които лекуват контузии. 

За призовите места на шампионата ще спорят 68 състезателки от 25 клуба. Схватките стартират от 10.00 часа в зала " Васил Левски " и ще бъдат излъчени онлайн на уеб страницата на БФ Борба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР