Капитанът на Ювентус остава концентриран върху състезателната си кариера, но

...
Капитанът на Ювентус остава концентриран върху състезателната си кариера, но
Коментари Харесай

Киелини: Трябват драстични промени в италианския футбол

Капитанът на Ювентус остава съсредоточен върху спортната си кариера, само че счита, че италианският футбол би трябвало да се промени, даже в случай че се наложи на вкара плейофна система в Серия А. Договорът на бранителя с гранда от Торино изтича през 2023 година.

„ Докато си футболист, би трябвало да си фокусиран върху кариерата си. Никога не съм мислил за нищо друго “, разяснява италианецът пред локалното издание La Stampa.

„ Бих желал да продължа с някаква управителна роля във футбола в бъдеще, с цел да приложа опита си и това, което съм спечелил през кариерата си. Но имам и много да изучавам. Познавам спорта доста добре, само че това не е задоволително “, съобщи Джорджо Киелини.

Наскоро президентът на Ювентус Андреа Аниели загатна, че Киелини би могъл да получи място в управлението на клуба, а бранителят изрече и мнението си за развиването на италианския футбол.

„ Трябва да променим разпоредбите, както и настройката като цяло. Има прекомерно доста консерватизъм в Италия. В бизнеса се вършат неща, които би трябвало да бъдат направени, само че във футбола всяка концепция за смяна се възприема като евентуална опасност. Помислете и за стадионите. Всички знаят, че би трябвало да се направи нещо друго “, изясни Джорджо Киелини.

Той не изключи и опцията форматът на Серия А да се промени. „ Например, би имало повече конспирация при въвеждането на плейофи. Би било много забавно за болшинството почитатели. Но има боязън от новите неща и в последна сметка нищо не се трансформира “, приключи Киелини.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР