Барселона постави колосална цена от 100 милиона на евро на

...
Барселона постави колосална цена от 100 милиона на евро на
Коментари Харесай

Барселона обяви цена от 100 милиона евро за Роналд Араухо

Барселона сложи колосална цена от 100 милиона на евро на най-хубавия си защитник, Роналд Араухо. 25-годишният уругвайски национал е наблюдаван от много клубове от Европа, а на " Камп Ноу " обмислят вид да го продадат, с цел да стабилизират бюджета. Това обаче ще се случи единствено, в случай че в клуба дойде оферта, която да задоволява финансовите условия на каталунците, оповестява " Спорт ".

В последните месеци се говореше, че Араухо е мечтан от Манчестър (Юнайтед) и от Байерн (Мюнхен). На този стадий обаче никой от двата клуба не е податлив да заплати сходна сума, с цел да си обезпечи услугите му. От друга страна обаче и двата клуба могат да предложат много по-добра заплата на бранителя и това може накара самия състезател да притисне шефовете на Барса за трансфер.

Ако въпреки всичко до договорка не се стигне и Араухо остане на " Камп Ноу ", в клуба може да помислят да му предложат удължение на контракта, който изтича през 2026 година. Така хем каталунците няма да се тормозят, че могат след време да го изтърван без пари, а в това време и самият състезател ще получи нарастване на възнагражданието си и това ще понижи вероятно напрежение сред него и шефовете.

От испанския гранд няма интензивно да търсят купувачи за Араухо, само че в случай че такива се появят, сигурно ще последват договаряния. Единствената причина " каталунците " да се разделят с един от най-хубавите си играчи е, че по този начин могат да изпълнят касата си и да се оправят по-лесно с условията за Финансов феърплей. А възможната продажба на уругваеца няма да е чак подобен проблем, къй като Шави Ернандес има задоволително играчи в центъра на защитата.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР