Петият в световната ранглиста Александър Зверев се класира за третия

...
Петият в световната ранглиста Александър Зверев се класира за третия
Коментари Харесай

Шампионът от 2017 г. Александър Зверев е в третия кръг на Мастърс турнира в Рим

Петият в международната класация Александър Зверев се класира за третия кръг на Мастърс шампионата в Рим с награден фонд от 9.09 милиона евро.

Шампионът от 2017 година победи италианеца Лучано Дардери със 7:6 (3), 6:2.

Германецът имаше проблеми в първия сет, в който трябваше да се бори в тайбрек, най-много поради нападателната игра на Дардери и положителната му отбрана. Това се доказa cамо с една опция за пробив в частта, която обаче не беше осъществена от любимеца. В тайбрека обаче той направи два пробива за 4:1 и оттова нататък сподели кой е любимец.



Във втория сет Дардери, който е на 54-о място в ранглистата на АТР, също опита да се съпротивлява, само че загуби ритъма в средата и инкасира пробив за 1:3. Опитният немец незабавно затвърди пробива с гейм на 15 и на процедура завоюва мача още тук.

" Той е млад, напредва и се развива. Не знам какво ядат италианците, само че наподобява има толкоз доста млади момчета и толкоз страхотни играчи и той несъмнено е един от тях. Мисля, че мачът мина сносно, движих се сносно по корта. Пропуснах може би някои благоприятни условия, само че това е част от тениса и съм удовлетворен от успеха “, съобщи Зверев след триумфа.



Следващият противник на Зверев ще бъде Нуно Боржеш от Португалия.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР