Капитанът на Уелс Гарет Бейл обяви, че слага край на

...
Капитанът на Уелс Гарет Бейл обяви, че слага край на
Коментари Харесай

Изненада: Гарет Бейл прекрати футболната си кариера

Капитанът на Уелс Гарет Бейл разгласи, че поставя завършек на професионалната си кариера. Бейл стопира с футбола на 33-годишна възраст.

Той е рекордьор по мачове за Уелс със 111 дуела, като оказа помощ на отбора да доближи полуфиналите на Евро 2016, след което бе в основата на първото класиране за международно състезание от повече от 60 години насам, само че " драконите " отпаднаха още в груповата фаза на Мондиал 2022.

" След деликатно обсъждане разгласявам отдръпването си от клубния и интернационален футбол. Чувствам се късметлия, че съумях да осъществявам своята фантазия да упражнявам спорта, който обичам. Футболът ми даде най-хубавите моменти в живота ми. Върховете през тези 17 сезона ще бъдат невъзможни за повторение, каквото и да ме чака в идната глава от живота ми ", написа фланговият футболист в обществените мрежи.

— Gareth Bale (@GarethBale11)

— Gareth Bale (@GarethBale11)

Бейл стартира кариерата си в Саутхемптън, след което се трансформира в най-хубавия състезател във Висшата лига с екипа на Тотнъм, преди да последва натруфен трансфер в Реал Мадрид. С Кралския клуб уелсецът победи пет пъти в Шампионската лига и завоюва редица други титли. За последно той игра в американската Мейджър лийг сокър с екипа на ФК Лос Анджелис.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР