Капитанът на ЦСКА Юрген Матей беше избран за Футболист №1

...
Капитанът на ЦСКА Юрген Матей беше избран за Футболист №1
Коментари Харесай

Юрген Матай: Стремим се към две важни неща - да сме втори и да спечелим финала

Капитанът на ЦСКА Юрген Матей беше определен за Футболист №1 на 21-вия кръг в efbet Лига. Той приказва за новия треньор Алън Пардю, травмата си и идния край с Левски.

„ Чувствам се добре, само че травмата не е лека. Работя крепко всеки ден и се надявам с напъните, които поставям, да реализираме нужния резултат”, стартира Матaй.

„ Разбира се, че разговаряхме с Алън Пардю. Говорихме за травмата. Не можем да беседваме за футбол сега, до момента в който всичко не се оправи. Не единствено здравословно, само че цялостно”, продължи той.

„ Голямо име е Пардю. Познат ни е. Чест е да работим с подобен треньор, който желае да работи с нас. Не мога да кажа повече, тъй като сега се възвръщам, само че се надявам нещата да продължат добре и да научим извънредно доста от него”.

„ Трябва да се фокусираме върху идващия мач със Славия. Във футбола постоянно има идващ мач. Не мога да кажа, че съм бил в тима, когато се игра мачът. Контузен съм и не съм наясно със тактиката. Не можем да кажем, че не ни е било ден и, че имаме опрощение. Трябва да забравим този мач и да се концентрираме върху следващите”.

„ Това, което докторът споделя е композиция с това както се усещам. Има два метода – когато си прекомерно бързи и можеш да направиш по-голям проблем. Или когато отнемеш по-дълго време. Аз работя всеки ден, с цел да се възстановя за началото на предсезонната подготовка и да съм подготвен за началото на новия сезон “, показа нидерландецът.

„ Наблюдавам всички мачове на тима от трибуните. ЦСКА против Левски е най-големият мач в българския футбол. Сега, когато става въпрос за Купата е с още по-голям заряд. Мисля, че това е отлично за всички почитатели. Нямам самообладание да пристигна финала, с цел да поддържам тима, само че в това време те би трябвало да се концентрират и за мача в петък”.

„ Имаме две значими неща, към които се стремим. Едното е да спечелим финала, другото е да бъдем втори. Няма по какъв начин едното да е по-голямо от другото. Разбираме, че за почитателите е доста значимо да се завоюва финала. В ЦСКА постоянно се стремим да сме първи. Трябва да запазим и второто място. Затова мачът в петък е толкоз важен”, сподели още Матaй.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР