Капитанът на световния шампион по футбол Аржентина Лионел Меси получи

...
Капитанът на световния шампион по футбол Аржентина Лионел Меси получи
Коментари Харесай

Лионел Меси с поредно престижно отличие

Капитанът на международния първенец по футбол Аржентина Лионел Меси получи оценката за състезател номер 1 за 2022 година на Световната спортна академия " Лауреус " (Laureus World Sports Academy), до момента в който номер 1 при дамите е двукратната международна и петкратна европейска шампионка Шели-Ан Фрейзър-Прайс от Ямайка.

Меси взе премия и от името на националния отбор на Аржентина, който беше определен за тим на годината след триумфа си на Световното състезание в Катар 2022.

Официалната церемонията се организира във френската столица Париж. 35-годишният нападател на Пари Сен Жермен към този момент е печелил оценката един път, разделяйки трофея го с водача от Формула 1 Люис Хамилтън през 2020 година. Меси стана и първият в света, който взема две награди в една и съща година.

В битката за премията аржентинецът победи съотборника си в ПСЖ Килиан Мбапе, двукратния първенец във Формула 1 Макс Ферстапен, международния рекордьор на пастирски скок Арманд Дуплантис, испанския тенисист Рафаел Надал и американския баскетболист от Голдън Стейт Стеф Къри.

" Гледах имената на невероятните митове, които са спечелили премията Спортист на годината преди мен: Шумахер, Уудс, Надал, Федерер, Болт, Хамилтън, Джокович... в действителност невероятна компания и за мен е неповторима чест да съм част от нея ", сподели Меси.

Фрейзър-Прайс пък се радваше на изключителна 2022 година, която включваше златото на 100 метра на Световното състезание по лека атлетика в Юджийн.

Тенисистът Карлос Алкарас, който завоюва Откритото състезание на Съединени американски щати през 2022-а и се изкачи до номер 1 в класацията на АТП, взе статуетка за " Пробив на годината ".

Кристиан Ериксен, който се възвърне от сърдечен удар, който получи на Европейското състезание през 2021 година, с цел да се завърне във футбола във Висшата лига с Брентфорд и по-късно с Манчестър Юнайтед, преди да играе на Световното състезание с Дания, получи премията за " Завръщане на годината ".

Номинираните за премиите " Лауреус " се избират от международните медии, а спечелилите се дефинират от 71-е членове на Световната спортна академия " Лауреус ". Отличията се връчват годишно от 1999 година насам.

Най-отличаваният състезател с наградата е швейцарският тенисист Роджър Федерер, който го е печелил пет пъти.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР