Капитанът на Спартак (Варна) Румен Руменов сподели пред Мач Телеграф,

...
Капитанът на Спартак (Варна) Румен Руменов сподели пред Мач Телеграф,
Коментари Харесай

Капитанът на Спартак Румен Руменов: Срещу Ботев ще поправим грешките от Хебър

Капитанът на Спартак (Варна) Румен Руменов показа пред " Мач Телеграф ", че в съблекалнята съжаляват доста за изпуснатата победа против Хебър в Пазарджик в понеделник, когато приключиха 0:0. Той съобщи, че задачата пред всички в клуба е " соколите " да се спасят и да останат в елитната ни група.

- Съжалявате ли, че не успяхте да успехите Хебър?

- Да! Всички в тима доста съжаляваме. Това беше наложителен мач за нас. С оглед и на мястото, на което се намираме, за нас беше наложителен триумфът. Като цяло не играхме неприятно, само че ни липсваше гола. След срещата гледахме статистиката и имахме доста удари и 14 корнера. Играхме по-добре, само че не отбелязахме, а това нас не ни устройва. Всички играем за три точки във всеки дуел. Където и да отидем сме длъжни да играем за победа!

- Сега следва мач с Ботев Враца във Варна. Ще стъпите ли на пътя на успехите към този момент?

- Мисля, че да! Играем вкъщи и сме длъжни да го създадем. Трябва да оставим сърце и душа на терена. Излизаме за наложителна победа. Нямаме никакъв различен избор, тъй като сме на дъното и би трябвало да печелим точки, с цел да можем да се спасим. Това е задачата пред безусловно всеки един в клуба.

- Има ли напрежение в отбора поради обстоятелството, че сте на последното място в класирането?

- Може би във всеки мач има известна доза напрежение във всеки футболист. Причината е, че всичко е наложително и непременно. Всички са експерти и би трябвало да сме по някакъв метод по-спокойни и да няма прибързаност в дейностите ни. Не знам дали всеки може да го реализира, тъй като ненапълно си зависи и от индивида.

- Успяхте ли да надградите през зимната пауза?

- Да! Мисля, че сме по-добър тим и сме надградили. Да не забравяме, че сме се събрали преди към месец и половина. Нови момчета пристигнаха и е може би една концепция по-трудно, само че ние не трябва да се оправдаваме. Няма място за оправдания! Ние сме експерти и би трябвало да реализираме задачата си, в случай че желаеме да играем в елита на България.

- Като качество на играта, къде би сложил Спартак по отношение на останалите клубове?

- Мисля, че като цяло шампионата е много изравнено. Като качество не отговаряме на позицията, на която се намираме сега. Така си мисля аз. В България е подобен футболът, че в случай че влезеш по-здраво и съсредоточено в един мач, можеш да победиш всеки. С изключение на няколко тима, може би, които в действителност имат огромна класа. Останалите клубове сме равностойни. Надявам се да влизаме във всеки един мач на 100%, тъй като за равенството в Пазарджик нямаме никакво опрощение.

- Ще забележим ли скоро резултатът " Херо "?

- Мисля, че да! Още в идната среща би трябвало да го забележим този резултат. Димитър Димитров е потвърден треньор и един от най-хубавите в България за всички времена.

- Бързо ли свикнахте с неговите способи?

- Да! Аз персонално привикнах доста бързо. Разбрах какво желае той от нас. От малко време сме дружно с новите попълнения, само че и те са длъжни да се впишат в колектива и Спартак да се избави! Това е огромен клуб и има извънредно правилни почитатели.

- Каква е разликата сред есента и в този момент?

- Сега сме по-силни! Има по-качествени футболисти. Други са условията на треньора.

- Ще се спасите ли, тъй като всяка една изпусната опция може да ви коства доста?

- Да, по този начин е. Наясно сме, че би трябвало да използваме всяка една опция. Аз си мисля, че ще можем да се спасим и би трябвало да го създадем. Искам го пъклен доста. Това си го говорихме в съблекалнята и сме длъжни да го създадем. Ще оставим сърце и душа на терена.

- Как се чувстваш във Варна? Тежи ли ти капитанската лента в този миг?

- Не ми тежи! Това е огромна отговорност. Допълнително ме стимулира да покажа по-добри неща. Мотивира ме да играя на лимита на опциите си. Да стимулирам моите съотборници, колкото мога. Като цяло във Варна доста ми харесва и съм благополучен тук!

- Какво би споделил на почитателите?

Искам да им благодаря, че във всеки един мач те са до нас и ни поддържат. Ще гледаме да измием срама от равенството с Хебър, където трябваше наложително да победим, с останалите мачове, които ни предстоят. Ако могат още веднъж да са до нас ще им бъдем доста признателни! Едно голямо благодаря!

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР