Капитанът на националите Иво Ангелов не даде и точка на

...
Капитанът на националите Иво Ангелов не даде и точка на
Коментари Харесай

Иво Ангелов не даде и точка, Тарек тушира

Капитанът на националите Иво Ангелов не даде и точка на противниците си, с цел да стигне безапелационно до полуфиналите на държавния личен-отборен шампионат по класическа битка в Ловеч. На старта в категория до 60 кг международният и европейски първенец от 2013-а надделя с по 8:0 Андрей Георгиев и Стефан Ралчев, а в следобедния сеанс ще спори с Цветан Сирашки за място на финала. Очакваният конфликт сред Ангелов и Едмонд Назарян не се състоя, защото 18-годишният еврошампион за мъже се отдръпна в навечерието на шампионата поради инфектиране на остаряла контузия.

Убедителен в утринния сеанс бе и Тарек Абделслам в категория до 87 кг. Златният медалист от Евро 2017 реализира две победи с туш – над Петър Дичев и Владимир Стойчев, а идващият му противник ще бъде Валери Алексиев. В тази категория Йоан Димитров също показва класа, като надделя с механически туш Александър Петров – 9:0 и Мартин Иванов – 8:0.

До полуфиналите стигна и Кирил Милов (97кг). Световният вицешампион от 2018-а и сребърен медалист от Евро 2019 стартира с механически туш против Румен Димитров, а на четвъртфиналите противникът му Камен Петров не излезе. За място на финала Милов ще излезе против Симеон Станкович.

Без битка до полуфиналите в кат. до 82 кг стигна и Даниел Александров, откакто противниците му и в двете срещи досега не излязоха на тепиха.

Бронзовият медалист от международно и европейско състезание Айк Мнацаканян също не позволи изненада и към този момент е на полуфинал след два триумфа. На старта в категория до 77 кг националът надделя Светозар Тонев с механически туш 8:0, а след това и Калоян Попов с 9:0. В другия поток главният му противник Стоян Кубатов, бронзов медалист от Евро 2019 до 23 година, също се регистрира с две победи и е на полуфиналите – 13:4 против Тодор Мелконян и 8:0 против Димитър Стойчев. За полуфиналните битки се класираха още Николай Вичев (63) след 8:0 против Десислав Дормушев, както и Дейвид Димитров, Константин Стас и Свилен Костадинов при 67-килограмовите.Следобедният сеанс стартира от 16 часа. Снимка: БФ Борба, Костадин Андонов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР