Капитанът на ЕквадорЕнер Валенсия несъмнено беше големият герой за своя

...
Капитанът на ЕквадорЕнер Валенсия несъмнено беше големият герой за своя
Коментари Харесай

Героят за Еквадор записа куп постижения в откриващия двубой на Мондиала

Капитанът на ЕквадорЕнер Валенсия безспорно беше огромният воин за своя отбор при триумфа над домакините от Катар с 2:0 в първия мач от Мондиал 2022. Водещият голмайстор в историята на “Ла Три ” (37 попадения) осъществя и двата гола в срещата, а преди този момент по противоречив метод му беше анулиран още един.

Голът, с който Валенсия откри резултата, беше от дузпа и по този начин за първи път в историята дебютното попадение на Световно състезание е маркирано по този метод. Ако пък голът му в 3-тата минута беше зачетен, той щеше да бъде най-бързият в откриващ мач на шампионата.

33-годишният нападател към този момент има общо 5 попадения на Световни шампионати, откакто предходните му 3 бяха на Мондиал 2014. Той освен се трансформира в едноличен голмайстор за Еквадор на международни конгреси, само че също по този начин е вкарал последните 5 техни гола в сходно състезание. Така той изостава единствено от Еузебио (за Португалия през 1966-а), Паоло Роси (за Италия през 1982-ра) и Олег Саленко (за Русия през 1994-та), които са вкарали 6 следващи попадения за своите страни по време на Мондиал.

Три от головете му на Мондиал са с глава, като няма състезател с повече сходни попадения от 2014-та насам. За да стигне до 5-ия си гол на международни финали, Валенсия трябваше да насочи общо 10 удара. Така коефициентът му на успеваемост е 50%, което е най-хубавото достижение за състезател с най-малко 5 попадения от 1966-а насам. Тогава Алесандро Алтобели също бележи 5 гола от 10 изстрела за Италия.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР