Капитанът на единия от трите задържани в Румъния български риболовни

...
Капитанът на единия от трите задържани в Румъния български риболовни
Коментари Харесай

Капитанът на един от задържаните в Румъния кораби: Държаха ни за разпит цяла нощ

Капитанът на единия от трите арестувани в Румъния български риболовни кораби приказва пред.

" Конфискуваха ни целия улов. Иззеха всичко, в това число уреди, само че нямаха заповед ", описа капитан Красимир Петров.

" В 9 часа вечерта взеха решение, че ще ни разпитват. Държаха ни за разпит цяла нощ. До 5 часа сутринта. На капитаните ни връчиха някакви протоколи, от които нищо не можеш да схванеш. Най-отдолу написа санкция от 250 до 5000 леи. Това е санкция за капитаните единствено.

Изведнъж се оказва, че екипажите са очевидци,

а пък ние капитаните сме обвинени и тримата. Българската страна е внесла протестна нота. Още незабавно беше известен министърът, той уведоми министъра на външните работи. След това консулът се свърза с нас ", добави Петров.

Припомняме, че три български кораба са арестувани на пристанището в Констанца, Румъния, потвърдиха в петък от Министерството на външните работи. Общо на корабите има 10 български моряци, като те са в положително здравословно положение, прецизираха от ведомството. 

Няма арестувани български жители, съобщи Огнян Илиев, първи секретар „ Връзки с обществеността “ в посолството на България в Румъния. По думите му на моряците не е разрешено да напущат корабите си. 

Корабите са арестувани в четвъртък вечерта, към 23:30 ч., на 50 благи източно от Констанца, като са били спрени за инспекция и отправени към военното пристанище на Констанца - Порт 1.

По-рано в петък румънската Брегова защита заяви, че 10 български жители на три риболовни кораба са били хванати да бракониерстват калкан и акула в изключителната икономическа зона на Румъния в Черно море, на към 100 км от курорта Мамая.

Заглавната фотография е илюстративна. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР