Капитанът на българския национален отбор по футбол Кирил Десподов потвърди

...
Капитанът на българския национален отбор по футбол Кирил Десподов потвърди
Коментари Харесай

Гол и асистенция за Кирил Десподов

Капитанът на българския народен тим по футбол Кирил Десподов удостовери за следващ път, че се намира в отлична форма. Днес при триумфа на клубния му отбор ПАОК (Солун) с 5:0 над Пансерайкос в 12-ия кръг.

Десподов асистира на австриеца Томас Мург в 71-ата минута за 3:0, а по-късно вкара непосредствено от ъглов удар за 4:0 три минути по-късно. Българинът стартира от ден на ден да печели доверието на треньора Разван Луческу и през днешния ден остана на терена цялостни 90 минути, предава Българска телеграфна агенция. 

Въпреки че метеорологичните условия на стадион Тумба бяха повече от тежки – пороен дъжд, публиката имаше какво да види и двата тима не се щадяха. ПАОК стартира да притиска гостите от Сяр незабавно след старта и в 5-ата минута пропусна добър късмет. В 21-ата минута Магомед Оздоев откри резултата, а 7 по-късно Томас Мург удвои, като във всеки от тези случаи подаванията бяха на бразилеца Тайсон. В интерес на истината, Червените лъвове от Пансерайкос не се предадоха и също дадоха отговор с три положителни офанзиви. Пет минути преди края на първата част Делигианидис пък удари гредата на домакините.

Въпреки обстоятелството, че темпото беше спаднало, ПАОК стигна до трети гол в 71-ата минута. Младият Константелиас направи магическо придвижване и подаде топката на Десподов, а българинът с обръщането си откри Мург, който повиши на 3:0 с второто си персонално попадение.

В 74-ата минута Десподов извърши ъглов удар от ляво, топката разказа странна треактория, мина през наказателното поле и влезе във вратата. Първоначално медиите показаха, че това е автогол на стража на Пансерайкос Адриан Хован, само че Лигата след края посочи като голмайстор българското крило.

Черешката на тортата в мача сложи младият Стефанос Цимас, който влезе като промяна. Той опита да изненада вратаря Хован, който избави със сетни старания, само че Рафа Соарес първи стигна до кълбото и го насочи във вратата.

След днешната победа ПАОК има 26 точки към този момент и се подрежда на 3-о място, на 2 след водача Панатинайкос, който на следващия ден гостува на Арис. Олимпиакос по-рано през днешния ден се наложи с 3:1 над Панайтоликос, а Кифисия с Илиан Илиев-младши на следващия ден посреща Астерас Триполис.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР