Капитанът на АрсеналМартин Йодегор и неговият мениджър Микел Артета грабнаха

...
Капитанът на АрсеналМартин Йодегор и неговият мениджър Микел Артета грабнаха
Коментари Харесай

За пръв път от 2015-а насам: и двете месечни награди в Премиър лийг отидоха при Арсенал

Капитанът на АрсеналМартин Йодегор и неговият управител Микел Артета сграбчиха месечните награди в Премиър лийг за ноември и декември предходната година. От лигата взеха решение този път да връчат наградите общо за двата месеца, защото в тях се изиграха по-малко мачове от нормално поради Мондиал 2022.

Така Йодегор беше определен за Играч на ноември и декември. През този интервал той вкара два пъти за 2:0 над Уулвърхамптън, регистрира се с попадение и асистенция за триумфа с 4:2 над Брайтън и подаде за два от головете при успеха с 3:1 над Уест Хам, като също по този начин “артилеристите ” завоюваха с 1:0 против Челси. Норвежкият национал се пребори за наградата в конкуренцията на още 7 футболисти: Ерлинг Холанд, Букайо Сака, Маркъс Рашфорд, Каземиро, Киърън Трипиър, Бен Мий и Жоао Палиня. По този метод той стана първият състезател на лондончани с месечна премия от септември 2019-а насам, когато я завоюва Пиер-Емерик Обамеянг.

Артета също беше отличен за четирите следващи победи на Арсенал в последните два месеца на предходната година, взимайки мениджърския приз. Това е четвърта сходна премия за него, откогато е ментор на отбора, и втора през този сезон. Така за първи път от март 2015-а и двата месечни наградата отиват при “артилеристите ”, като в предходния случай ги завоюваха Оливие Жиру и Арсен Венгер.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР