Капиталовите пазари ще започнат да се възстановяват през следващите месеци.

...
Капиталовите пазари ще започнат да се възстановяват през следващите месеци.
Коментари Харесай

Goldman Sachs очаква възстановяване на капиталовите пазари през 2023 г.

Капиталовите пазари ще стартират да се възвръщат през идващите месеци. На това мнение е основният изпълнителен шеф на Goldman Sachs Дейвид Соломон, написа CNBC.

По думите му, сега прекосяваме през миг на нулиране на упованията и през идващите месеци ще станем очевидци на малко наново отваряне на финансовите пазари, споделя той в диалог с специалиста по финанси Джим Крамър.

Докато средата с ниски лихвени проценти разреши на новосъздадените компании да процъфтяват и да видят по какъв начин техните оценки бързо се покачват по време на ранните стадии на пандемията, пазарът на първоначални обществени предлагания внезапно се срина тази година. Компаниите, регистрирани на борсата в Съединени американски щати, са събрали 4,8 милиарда $ доходи през първата половина на 2022 година в съпоставяне със 155 милиарда $ през 2021 година, съгласно EY и Dealogic.

Основните виновници за това са растящата инфлация, повишението на лихвените проценти на Федералния запас, нашествието на Русия в Украйна и локдауните поради ковид. Те насочиха вложителите от рискови залози с висок напредък към по-безопасни акции за защита.

Тези насрещни ветрове към момента не престават. Междувременно пазарът се приспособява към новата действителност, добавя Соломон.

Винаги има компании, които стоят на опашка, с цел да станат обществени. В момента за доста хора средата на финансовите пазари е доста сложна, заключва той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР