Капиталът на Еко Антрацит ЕАД ще бъде увеличен със 120

...
Капиталът на Еко Антрацит ЕАД ще бъде увеличен със 120
Коментари Харесай

Със 120 млн. лева се увеличават средствата за превенция на екологични опасности

Капиталът на " Еко Антрацит " ЕАД ще бъде повишен със 120 млн. лв. посредством издаването на 12 милиона нови акции на тази стойност, оповестиха от пресслужбата на кабинета. Акциите ще бъдат добити от страната посредством бюджета на Министерството на стопанската система.


Средствата за нарастване на капитала ще основат условия и потенциал за ускорено осъществяване на дейностите на държавното сдружение.
" Еко Антрацит " ЕАД работи по доста проблематични планове от позиция на екологични рискове, като мониторинг и поддръжка на хвостохранилища, създаване на хидротехнически уреди, ръководство и мониторинг на водите на рудниците, техническа рекултивация на нарушени терени и други Всички планове са с висока социална значителност и засягат трайно обширни територии. Реализирането им подсигурява както екологичните правила, по този начин и правенето на оценка на опасности, свързани с ръководството на оборудванията.

Осигуреният запас е гаранция за изцяло осъществяване на плановете, а не отчасти, както е било досега, допълниха от държавната пресслужба.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР