Капацитетът е 30 потребители Община Несебър планира да разкрие нова

...
Капацитетът е 30 потребители Община Несебър планира да разкрие нова
Коментари Харесай

Община Несебър ще разкрие дневен център за хора с увреждания

Капацитетът е 30 консуматори

Община Несебър възнамерява да разкрие нова обществена услуга - Дневен център за хора с увреждания с капацитет  30 консуматори. Центърът ще дава грижа  и  обслужване на лица  в неравностойно състояние и техните фамилии благодарение на профилиран личен състав – медицински служащи, рехабилитатори и други За потребностите на центъра ще бъде закупен автомобил, оборудван по съответни стандарти, за транспортиране на помощни средства за напредване.

Това разгласи през днешния ден кметът на Община Несебър Николай Димитров на среща с ръководителя на  Съюза на слепите в България Васил Долапчиев, Георги Колев – ръководител на Съюза на инвалидите в България, Чана Кирякова -  ръководител на Регионалната организация на съюза в Бургас и членове на общинския клуб на хората с увреждания – гр. Обзор. Обсъдени бяха още опциите за даване на транспортни услуги за инвалиди в границите на общината и отвън нея, пътната сигурност и разширение на зоните с налична среда за хора с увреждания и други

Представителите на обзорския клуб на инвалидите изрекоха признателност за работата на общината, която се включва интензивно във всеки план, ориентиран в поддръжка на хората с увреждания и влага лични средства в редица обществени действия.

Повод за срещата бе откриващият се през днешния ден в Обзор Фестивал на изкуството и спорта  - мостове на партньорството, чиято цел е да даде поле за изява на спортните качества и таланти  на хора в неравностойно състояние.

По време на диалога кметът Николай Димитров  заяви   съпричастността си към всяка самодейност, която стимулира  интеграцията и предоставя  опция на хора в неравностойно състояние да показват своите качества и умения, да бъдат дейни, да дават  своя принос към публичния живот и да бъдат равноправни участници в обществените процеси.

Димитров напомни, че община Несебър има обичаи в организацията и провеждането на  събития с интернационално присъединяване на хора с увреждания. Фестивалът „ Несебър без граници “, който се организираше в Несебър в продължение на няколко години, сплоти локалната общественост и спомогна за процесите на общественото включване, взаимност и ценене на творческите  умения и  качествата на всеки обособен участник в събитието.

Община Несебър ще продължава да подкрепя  начинания, целящи да насочат публичното внимание към  общественото включване, солидарността и ценене на уменията и качествата на хората с увреждания.

Част от дълготрайната обществена политика на Общината включва институционалната поддръжка към хората с увреждания  и материална прехрана на локалните клубове на инвалидите.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР