Канцлерът Олаф Шолц и 16-те щатски управители на Германия се

...
Канцлерът Олаф Шолц и 16-те щатски управители на Германия се
Коментари Харесай

Канцлерът Олаф Шолц и щатските управители се споразумяха за нови мерки за ограничаване на миграцията към Германия

Канцлерът Олаф Шолц и 16-те щатски шефове на Германия се споразумяха за нови, по-строги ограничения в опит да ограничение на огромния брой мигранти, идващи в страната

От КИРСТЕН ГРИШАБЕР Associated Press, 7 ноември 2023 година, 3:29 ч.

БЕРЛИН – Германският канцлер Олаф Шолц и 16-те Губернаторите на щатите се споразумяха за нови и по-строги ограничения за ограничение на огромния брой мигранти, навлизащи в страната, като реализираха компромис по въпрос, който се трансформира в голям политически проблем за държавното управление и гореща тематика в обществото.

< p class= " Ekqk nlgH yuUa lqtk TjIX aGjv " > Новите ограничения включват ускорение на процедурите за леговище, ограничавания на компенсациите за търсещите леговище и повече финансова помощ от федералното държавно управление за щатите и локалните общности, които се оправят с напора.

Говорейки рано във вторник след нощна среща, траяла няколко часа, Шолц, социалдемократ, който управлява лявоцентристко държавно управление, назова съглашението „ исторически миг “ – забележка, че сподели какъв брой огромна тежест се е трансформирала тематиката за държавното управление.

Броят на новите молби за леговище за годината досега е с към 73% по-висок в края септември по отношение на същия интервал на предходната година, демонстрира формалната статистика.

Приютите за мигранти и бежанци се пълнят в Германия от месеци и Шолц, който е изправен пред голям напън от опозицията и другаде да спре тази наклонност, сподели че „ прекалено много идват “.

Германия също е приела повече от 1 милион украинци от началото на войната на Русия в родината им.

През последните седмици имаше вълна от държавни дейности, в това число законодателство за облекчение на депортациите на несполучливо търсещи леговище, за по-строги санкции за контрабандистите, за разрешаване на леговище -търсещите да стартират работа по-рано и да вкарат краткотрайни инспекции на полската, чешката и швейцарската граница.

Федералното и щатското държавно управление се съгласиха във вторник да трансформират системата за финансиране на разноските за търсещите леговище. От идната година федералното държавно управление ще заплаща годишна еднократна сума от 7 500 евро (8 000 долара) за всеки търсещ леговище, а не обща годишна сума от към 3,7 милиарда евро.

Шолц назова промяната „ преход към дишаща система " и сподели, че „ с растящите цифри има повече пари, с намаляващите цифри са по-малко. "

Търсещите леговище също би трябвало да получават най-малко част от своите компенсации като заем на платежна карта, което значи, че ще получават по-малко пари в брой в бъдеще.

Някои щатски шефове приканиха за нова система за осъществяване на процедури за даване на леговище отвън Германия, с цел да попречат на мигрантите да дойдат преди всичко, само че тази мярка не мина. Федералното държавно управление обаче сподели, че ще изследва дали са вероятни процедури за леговище отвън Европейски Съюз.

Няколко европейски страни, в това число Обединеното кралство и Дания, преглеждат опцията за отдалечено култивиране на търсещи леговище, с цел да им попречат да влязат в техните страни. Но до момента единствено Италия е постигнала сполучливо съглашение с Албания в понеделник за даване на краткотраен заслон на някои от хилядите мигранти, които доближават италианските крайбрежия, до момента в който молбите им за леговище се обработват.

При други ограничения процедурите за леговище би трябвало да се обработват по-бързо от преди, а молбите за леговище от хора, идващи от страни с % на признание под 5%, би трябвало да бъдат приключени в границите на три месеца.

Контролът, който Германия откри по границите си с Швейцария, Чехия, Полша и Австрия, ще бъде продължен, само че интервалът не е явен.

Опозиционният водач Фридрих Мерц от дясноцентристкия Християндемократически съюз отхвърли концепцията на Шолц, че договорката за миграцията е „ историческа “.

„ Изрично не съм склонен с категоризирането като историческо. Това беше крачка напред ", сподели той пред кореспонденти в Берлин във вторник.

„ Решаващият фактор е, че цифрите би трябвало да бъдат понижени “, добави Мерц. “ И имам огромна въпросителна дали те в действителност ще се откажат от тези ограничения. “

Германска група, която поддържа търсещите леговище и демократичните закони за леговище в Германия съобщи, че е „ ужасяващ “ от новите ограничения и назова проектите за разглеждане на молби за леговище отвън страната „ извънредно рискови “. одобряват хора, нуждаещи се от протекция, решението на провокациите пред Германия евентуално ще се търси в Турция или Северна Африка “, написа Pro Asyl в изказване. „ Абсолютно нереалистично е да се чака такива покупко-продажби да бъдат изпълнени дейно и най-много в сходство с човешките права. “

Повече от 250 000 души са подали молба за леговище в Германия през интервала от януари до септември спрямо повече от 130 000 през същия интервал на предходната година.

По-голямата част от търсещите леговище идват от Сирия, Афганистан и Турция.

___

Следете отразяването на АП за световната миграция на https://apnews. com/hub/migration

Водещи истории

ABC News Live

24 /7 отразяване на изключителни вести и събития онлайн

Правила за дискретност на ABC News Network Вашите права за дискретност на щат Съединени американски щати Правила за дискретност онлайн на децата Реклами, основани на интереси
Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР