Канцлерът на Германия Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от

...
Канцлерът на Германия Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Нападенията срещу служители на изборни длъжности са заплаха за демокрацията

Канцлерът на Германия Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 осъди строго през днешния ден нападението, при което беше пребит евродепутат от неговата Германска социалдемократическа партия (ГСДП), и изрази безпокойствие, че сходни прояви на принуждение се усилват и са опасност за демокрацията в страната, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.


" Трябва да го заявим, че в никакъв случай не би трябвало да се помиряваме с сходни актове на принуждение ", сподели Шолц на конгреса на Партията на европейските социалисти (ПЕС) в Берлин. Той предизвести, че " демокрацията е застрашена от сходни дейности ".

На конгреса си в Берлин ПЕС разгласи в декларация, че гласоподавателите може да разчитат, че европейските социалисти ще се изправят против крайната десница.

 

" Никога няма да си сътрудничим, нито да формираме коалиция с крайната десница " - това е твърдото заричане към гласоподавателите, което левите политически водачи дадоха през днешния ден в декларацията, която одобриха в немската столица.


" Същевременно призоваваме всички демократични европейски партии изрично да отхвърлят каквото и да било нормализиране на връзките, съдействие или съюз с крайната десница. Очакваме те да включат това публично и недвусмислено в своите предизборни стратегии и партийни заявления, както ние вършим в нашата стратегия на ПЕС и в актуалната декларация на управлението на ПЕС. Това е единственият метод да уверим гласоподавателите, че след европейските избори ще има надеждна и твърда защитна стена против крайната десница ", се споделя в декларацията.

" Възходът на крайната десница в Европа е опасност за жителите, техните права и богатство. В ръководството крайната десница подкопава правата на служащите, свободата на медиите и върховенството на закона, правата на дамите и правата на ЛГБТ-общността. В обществото тя работи за разделяне и популяризира теории на конспирацията, изготвя проекти за депортиране на мигранти и работи против гражданското общество, публицистите и профсъюзите ", се отбелязва в текста.

" ПЕС постоянно ще бъде благонадежден и мощен глас против десния екстремизъм и в отбрана на нашата народна власт. Това значи никакво съдействие или съюзи с Европейските консерватори и реформисти или с " Идентичност и народна власт " в Европейския парламент ", се акцентира в декларацията.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР