Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че е отворена да

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че е отворена да
Коментари Харесай

Меркел иска промени в Договорите на ЕС

Канцлерът на Германия Ангела Меркел съобщи, че е отворена да се създадат промени в Договорите на Европейски Съюз , изключително в областта на здравната политика. Тя прикани блока да открие способи да направи външната политика на Общността по-ефективна , осведоми " Политико ".

" Вярвам, че Европа се нуждае от повече пълномощия в областта на здравето. Това евентуално също ще изисква промени в договорите ", сподели Меркел на събитие, проведено от Европейската национална партия, на което се разискват промените на Европейски Съюз, които могат да излязат като част от Конференцията за бъдещето на Европа.
 Меркел отсече: Германия взе решение в интерес на
Меркел отсече: Германия взе решение в интерес на " Северен поток 2 "

Газът по " Северен поток 1 " не бил по-лош от директния газ от Украйна

" Винаги съм била отворена за промени в договорите , в случай че вършат смисъл ", продължи немският политик и добави: " Това не е самоцел. И вие също може да извършите доста неща с координирана политика, на междуправителствено равнище, само че сигурно прави смисъл също да има европейски пълномощия при избрани обстановки , изключително пандемии ".

Меркел акцентира, че Световната здравна организация (СЗО) е декларирала пред Европейски Съюз, че не би трябвало да се възприема единствено като обединен пазар в икономическо отношение, само че също и когато стане въпрос за здравна политика.

Според нея постоянно би трябвало да има обединен европейски метод за блокади, затваряния и други ограничения.
 Меркел желае разговорът с Русия да продължи
Меркел желае разговорът с Русия да продължи

А доближаването сред Русия и Китай е поради различията със Съединени американски щати

И поради това мисля, че е вярно, когато ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че се нуждаем от здравна политика, която е по-тясно координирана - минимум при такава здравна заплаха на районно равнище, на междуправителствено или европейско равнище, продължи Меркел.

Канцлерът също повтори предходни апели за реформиране на Договорите на Европейски Съюз в областта на конкуренцията, с цел да се улесни основаването на по този начин наречените " европейски първенци ", които могат да се конкурират с Китай или Съединени американски щати.

Тя е на мнение, че Европейски Съюз може също да се реформира по подобен метод, че да взема решения за избрани политики , с цел да стане процесът по-ефективен, такива като смяна на прага за утвърждение от единогласие към квалифицирано болшинство.
 Консерваторите на Меркел изпуснаха крайния период за лъчение на претендент за канцлер
Консерваторите на Меркел изпуснаха крайния период за лъчение на претендент за канцлер

Двете партии нормално излизат с единна кандидатура за канцлер

Тя уточни съответно външната политика и данъчното законодателство.

По отношение на външната политика, Меркел съобщи, че е отправила оферти за Европейски съвет за сигурност, който ще се управлява ротационно от страните членки и който постоянно може да работи по-бързо на пъкъл хок база и единодушието може да бъде изоставено при избрани въпроси . Но съгласно нея това би трябвало да бъде съразмерно.

Докато Меркел похвали метода на Европейски Съюз в областта на климата, тя насочи рецензия, че не дават добър образец с ваксинната дипломация.

" Когато видиш някои страни членки да употребяват китайски или съветски ваксини без утвърждението на Европейската организация по медикаментите, мисля, че това не е толкоз добре ", сподели тя, като има поради страни като Унгария, които утвърдиха ваксини от Пекин и Москва без утвърждението на Европейски Съюз.
 Маркус Зьодер и Армин Лашет не се схванаха кой да наследи Меркел
Маркус Зьодер и Армин Лашет не се схванаха кой да наследи Меркел

Партиите постановиха краен период до края на тази седмица

" Ако не приказваме с един глас, ние няма да можем да приказваме високо . Това не е методът, по който Европа реализира мощ ", предизвести канцлерът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР