Канцлерът на Германия Ангела Меркел призова днес своите сънародници да

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел призова днес своите сънародници да
Коментари Харесай

Меркел призова германците да се поздравяват за Коледа онлайн

Канцлерът на Германия Ангела Меркел прикани през днешния ден своите сънародници да се въздържат от визити при родственици за Коледа и да се поздравяват с тях онлайн, съобщи Ройтерс.

" Жени и мъже, които са надалеч от вкъщи, с цел да подсигуряват нашата сигурност, знаят какво значи да имаш стеснен контакт с обичаните хора ", сподели Меркел в седмичния си видео подкаст. По думите й тези хора знаят какво е за дълъг интервал да могат да се свързват с околните си единствено по " Скайп " вместо да са дружно с тях.

Институтът " Роберт Кох " заяви през днешния ден, че за последното денонощие в Германия са били регистрирани над 31 хиляди новозаразени с ковид и 702 смъртни случая, свързани с причиняваното от него заболяване COVID-19. Броят на новите инфектирани е двойно по-голям от 15 декември - деня преди Германия да навлезе във втория си непоколебим локдаун, който се чака да продължи най-малко до 10 януари.

В прочувствения си апел преди Рождество Христово и Нова година Меркел приканва германците да не подхващат маловажни пътувания и да лимитират до най-малко обществените си контакти, защото специалисти плануват растеж на новите случаи на ковид по време на празниците.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР