Канцлерът на Германия Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Макрон и Меркел се срещат днес, за да обсъдят Ливан, Беларус, Мали и Турция

Канцлерът на Германия Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон ще се срещнат през днешния ден в средновековна островна цитадела в Средиземно море, с цел да обсъдят съюза си, който стои в основата на Европейски Съюз.

Срещата е в обичайна лятна резиденция на френския водач - Форт дьо Брегансон.

Кризата в Ливан, антиправителствените митинги в Беларус, превратът в Мали, рецесията с ковид и напрежението сред Гърция и Турция са проблемите на дневен, написа организация " Ройтерс ", базирайки се на източник от френската администрация.

Меркел, която ще завърши ръководството си през 2021 година, би желала и да утвърди напредъка на някои от дълготрайните си цели. Сред тях - връзката на Европа с Китай, бъдещето на Европейски Съюз след Брекзит и уеднаквяване на отбранителната мощност на Европа с икономическата.

" И двамата са наясно, че Европейски Съюз е в сериозен интервал и въпреки да имат разнообразни възгледи, Франция и Германия би трябвало да работят дружно ", разяснява немски държавен източник. През юли двамата се сплотиха, с цел да убедят останалите страни от ЕС-27 за пръв път в историята да разрешат на Еврокомисията да поеме дълг, с цел да финансира възобновяване от ковид.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР