Канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски предлага на Русия да

...
Канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски предлага на Русия да
Коментари Харесай

Украйна предлага на Русия едновременно освобождаване на задържани

Канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски предлага на Русия да извършат по едно и също време освобождение на арестувани, оповестява ТАСС.

Киев изрази подготвеност да освободи основния редактор на РИА Новости в Украйна Кирил Вишински, в случай че Москва на собствен ред пусне на независимост украинския режисьор Олег Сенцов.

" Напълно поддържаме политиката на стъпки на благосклонност и предлагаме Русия да направи насрещна стъпка, като освободи Олег Сенцов. За взаимна убеденост в общата благосклонност предлагаме това да бъде направено по едно и също време ", написа във Facebook говорителката на Зеленски - Юлия Мендел.

Изявлението й бе в отговор на думите на Дмитрий Песков - представител на съветския президент Владимир Путин. Песков съобщи, че точно връщането на Вишински може да е първата стъпка за нормализирането на връзките сред двете страни.

През 2015 година съдът в Русия осъди украинският режисьор Олег Сенцов беше наказан на 20 години затвор при непоколебим режим по обвиняване в основаване на терористична група, настояща на територията на Крим.

Руският публицист Кирил Вишински пък беше арестуван през май предходната година в Киев по обвиняване в държавна измяна и противозаконна търговия с оръжие. Грозят го до 15 години затвор. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР