Канелата притежава много полезни свойства, за които малко хора подозират,

...
Канелата притежава много полезни свойства, за които малко хора подозират,
Коментари Харесай

Канелата укрепва сърдечно-съдовата система, но има и други ползи

Канелата има доста потребни свойства, за които малко хора подозират, изразходвайки време и средства да се оправят със съществени болести, които биха могли да предотвратят единствено с ежедневна щипка от тази прелестна фалшификация. От всички подправки тя, евентуално, има най-големите защитни свойства за сърцето ви.

Високият антиоксидантен капацитет в нея може да помогне да се противодейства на окислителния развой на кръвните кафези, като по този метод се понижава LDL холестерола и се усъвършенства общия липиден баланс. Канелата може, също по този начин, да се бори с възпалението, обвързвано със затлъстяването и да предотврати развиването на сърдечни проблеми.

Ползи за сърцето
Има антиоксиданти, които са потребни за здравето на сърцето
Понижава кръвното налягане
Подобрява липидния баланс
Намалява риска от сърдечни проблеми при диабетици
Предпазва от сърдечни проблеми, свързани с инфектиране и затлъстяване
Щипка канела във вашите десерти или кафе, може да помогне на сърцето ви.

В момента проучванията удостоверяват, че е отлична фалшификация за ежедневна приложимост, изключително в случай че желаете да подобрите работата на сърдечно-съдовата система.

1.Канелата включва лечебни антиоксиданти
Консумацията на задоволително антиоксиданти може да помогне за подсилване на сърдечно-съдовата система. Като те би трябвало да идват от храната, а не от добавки, заради вероятните странични резултати.

Канелата съдържа флавоноиди, мощни антиоксиданти, които могат да донесат естетика в тялото ви. Те противодействат на оксидативния стрес, имат противовъзпалителни резултати и понижават риска от редица болести, в това число сърдечни болести.

2.Канелата намалява кръвното налягане
Многобройни изследвания върху животни демонстрират, че канелата може да разшири съдовия равен мускул. Учените допускат, че канелата може да предотврати хипертония при пациенти с диабет вид 1 или вид 2.

3.Канелата намалява холестерола и триглицеридите
LDL холестеролът, който се натрупва в артериите, предизвиква сърдечни болести. А канелата оказва помощ за предотвратяването му.

Учените са разкрили, че постоянната консумация на канела в продължение на 12 седмици е довела до понижаване на общия холестерол, триглицеридите и LDL холестерола. Ако страдате от хиперлипидемия, положение, което предизвиква нараснали равнища на холестерол, мазнини и триглицериди в кръвта, потреблението на канела ще помогне за неутрализирането на някои проблеми със сърцето.

4.Канелата понижава риска от сърдечни болести при диабетици
При хора с диабет вид 2, ежедневната консумация на канела може да помогне за намаление на триглицеридите, неприятния LDL холестерол и общия холестерол – всички рискови фактори за сърдечно заболяване. Понижава и равнищата на кръвната захар.

Канелата е незаменима за диабетици, които към този момент са изложени на по-голям риск от развиване на сърдечно-съдови болести.

5.Канелата се бори със сърдечните проблеми, свързани с инфектиране и затлъстяване
Ако имате проблеми с тежестта, свързани с метаболитни нарушавания или проблеми като инсулинова сензитивност, синдром на поликистозните яйчници или диабет, канелата ще помогне за битка с възпалението, обвързвано със затлъстяването. Като се отървете от наднорменото тегло, по този метод облекчавате непотребния стрес от сърдечно-съдовата система.

Вижте още: Напитка знамение: пиете я 7 дни – отслабвате с 5 кг

Според един теоретичен отчет приемът на 1 до 6 грама канела за 40 дни може доста да понижи междинното равнище на глюкоза в кръвта.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР