Кандидатурата на проф. Николай Габровски за министър-председател, колкото и да

...
Кандидатурата на проф. Николай Габровски за министър-председател, колкото и да
Коментари Харесай

Иванов: ДБ няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ-СДС, въпреки кандидатурата на Габровски

Кандидатурата на проф. Николай Габровски за министър-председател, колкото и да заслужава почитание, няма да промени позицията на " Демократична България " (ДБ) за отвод от поддръжка на държавно управление с първия мандат. Това разяснява пред публицисти в Народното събрание Христо Иванов, ръководител на парламентарната група на " Демократична България ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Иванов още веднъж уточни, че Демократична България няма да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ-СДС. 

Ние продължаваме да считаме, че в случай че въобще в този парламент има някакъв късмет, при цялата трудност на политическия ребус, да се излъчи държавно управление, от наша позиция - това е с втория мандат , сподели Иванов.

Той заявява, че от Демократична България са подготвени да продължат договарянията с " Продължаваме Промяната " (ПП) за разработване на формула ,

която би дала някакъв късмет за кабинет на малцинството с втория мандат. Не бива да се подценява какъв брой комплицирано би било това упражнение, само че в последна сметка те би трябвало да решат дали одобряват тази отговорност, или не, разяснява Иванов. От Политическа партия обявиха предходната седмица, че няма да осъществят държавно управление на малцинството, в случай че се одобряват измененията в Изборния кодекс.   

Очевидно е, че има големи разграничителни линии и съмнение към политическите обединения в Народното събрание .

Преодоляването на тези натрупвания от разделяне е доста сложна задача. За страдание аз не виждам съществени старания от нито една групировка, президента, в това число с тези офанзиви, които подхваща, да успокоим топката и да потърсим метод да преодолеем недоверието, разяснява Христо Иванов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР